Foto: DELFI

Ropažu novada domei iesniegts 160 novadnieku parakstīts kolektīvais iesniegums bēgļu uzņemšanas jautājumā, portālam "Delfi" pavēstīja iesniedzēju pārstāvis Andris Orols.

Pēc viņa teiktā, novada iedzīvotāji paši vēlas lemt šo jautājumu, nevis "paklausīgi pildīt valdības lēmumus".

Iesniegumā teikts: "Latvijas valdība nedemokrātiskā veidā - iepriekš nenoskaidrojot un neņemot vērā valsts iedzīvotāju vairākuma vēlmes un intereses, plāno izvietot Latvijas teritorijā lielu daudzumu imigrantu - politiskos/ekonomiskos bēgļus no citām pasaules valstīm". Ņemot vērā citu valstu pieredzi, secināms, ka "nozīmīga imigrantu daļa neasimilējas un neintegrējas šo valstu sabiedrībās, rada papildus sociālo slogu pamatiedzīvotājiem, palielina dažādu likumpārkāpumu skaitu" u.c.

Iedzīvotāju ieskatā tik svarīgs jautājums kā imigrantu izmitināšana nedrīkst tikt īstenots bez Latvijas iedzīvotāju vairākuma akcepta, tāpēc pilsētas domei jāorganizē publiska jautājuma apspriešana.

Iesniedzēji piedāvā noteikt, ka mutvārdu diskusijā varētu piedalīties kolektīvā iesnieguma pārstāvji (iniciatīvas grupa), bet rakstveida apspriešanā (balsojot "par" vai "pret") būtu iespēja piedalīties visiem pašvaldībā deklarētiem iedzīvotājiem.

Ropažu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inga Koleča portālam "Delfi" apliecināja, ka iesniegums domē ir saņemts un tas tiks izskatīts likumā noteiktajā kārtībā. Pagaidām viņa nevarēja pateikt, vai tas tiks izskatīts kādā no domes komiteju sēdēm vai kādā citā veidā.

Jau vēstīts, ka arī citās pašvaldībās tie vākti paraksti pret patvēruma meklētāju uzņemšanu. Līdzīgs iesniegums decembra sākumā saņemts arī Tukuma novada pašvaldībā. Šo iesniegumu parakstījuši teju divi tūksktoši novada iedzīvotāju. "Paraksti ir nepieciešami, lai katrs Tukuma novada pašvaldības iedzīvotājs varētu balsot "par" vai "pret" imigrantu – politisko un ekonomisko bēgļu izvietošanu Tukuma pašvaldības teritorijā," norādījis akcijas organizētājs Pēteris Luns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!