Foto: AP/Scanpix

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir parakstījusi rezolūciju, ar kuru uzdod izveidot augsta līmeņa starpinstitucionālu darba grupu bēgļu jautājuma risināšanai, informēja premjeres preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Darba grupas uzdevums būs izstrādāt tiesisko un praktisko sistēmu 250 bēgļu uzņemšanai no Itālijas un Grieķijas, par ko lemts Eiropas Savienības (ES) iekšlietu un tieslietu ministru sanāksmē.

Darba grupa izveidos Latvijas apstākļiem vispiemērotāko sistēmu šo personu integrācijai sabiedrībā, pagaidu mītnes vietai, nodarbinātībai, veselības aizsardzībai un citiem jautājumiem.

Darba grupa būs jāizveido Valsts kancelejai sadarbībā ar Iekšlietu ministriju. Tomēr paredzēts, ka darba grupā tiks iesaistītas arī Kultūras, Labklājības, Izglītības un zinātnes, Veselības un Vides un reģionālās attīstības ministrija, paredzot iespēju pieaicināt ekspertus no citām ministrijām. Darba grupa varētu tikt izveidota līdz augusta vidum.

Kā ziņots, 6.jūlijā Ministru kabinets apstiprināja, ka Latvija divu gadu laikā ES pārvietošanas programmas un mītnesvietas maiņas programmā solidāri uzņems kopumā 250 bēgļus, kuriem ir nepieciešama starptautiskā aizsardzība.

9.jūlija neformālā Tieslietu un iekšlietu padomē Luksemburgā tika panākta vienošanās par 20 000 bēgļu pārvietošanu no trešajām valstīm, no kuriem Latvija uzņems 64 bēgļus. Savukārt par 40 000 bēgļu pārvietošanu no Itālijas un Grieķijas galīgā vienošanās Luksemburgā vēl netika panākta.

Jau ziņots, ka ES valstīm pirmdien nav izdevies panākt galīgo vienošanos par 40 000 bēgļu pārvietošanu no Itālijas un Grieķijas tuvāko divu gadu laikā, paziņojušas amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!