Foto: F64

Pabeigta Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecība un otrdien, 29.oktobrī atklās satiksmi pa jaunizbūvēto Jāņa Čakstes gatvi, kas savieno Dienvidu tiltu ar Ziepniekkalna ielu, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Dienvidu tilta trešās kārtas laikā izbūvēta jauna automaģistrāle - Jāņa Čakstes gatve - un nobrauktuves no Dienvidu tilta līdz Ziepniekkalna ielai.

Satiksmes mezglā ir izbūvēti arī divi divlīmeņu šķērsojumi: Jāņa Čakstes gatves un Bauskas ielas šķērsojums, kā arī Jāņa Čakstes gatves un Ziepniekkalna ielas šķērsojums.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā plkst.13 piedalīsies Rīgas domes vadība, kā arī būvnieku pārstāvji.

Jau ziņots, ka Dienvidu tilta trešās kārtas būvdarbi izmaksās 17 miljonus latu.

Dienvidu tilta trešā kārta kopā ar Slāvu maģistrālo transporta mezglu un ar Dienvidu tiltu ļaus apiet pilsētas centru tranzīta satiksmei virzienā uz Jelgavu, Bausku, Ogri, Siguldu, Saulkrastiem, Vecmīlgrāvi un Carnikavu. Tas savukārt dos iespēju samazināt transporta plūsmu Krasta ielā un 11. novembra krastmalā, kā arī atslogot Salu tiltu.

Saskaņā ar Valsts kontroles 2009. gadā publiskoto ziņojumu, Dienvidu tilta pirmās kārtas būvniecības, projektēšanas un finansējuma piesaistes kopējās izmaksas bija 256,71 miljons latu, bet otrās kārtas būvniecība, projektēšana un finansējuma piesaiste šo darbu veikšanai izmaksāja 313,43 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!