Foto: Edijs Pālens/LETA

Beidzoties komandantstundai, policija stingrāk uzrauga pulcēšanās pārkāpumus un karantīnas ievērošanas prasības, trešdien, 17. februārī, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē sacīja Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārā sekretāre Signe Bole.

Valsts policija (VP) veic pastiprinātas pārbaudes gan pierobežā, gan lidostā.

Laika posmā no 8. līdz 14. februārim tika pārbaudīts vairāk nekā 2000 personu. Saistībā ar epidemioloģisko noteikumu neievērošanu uzsākti 67 administratīvā pārkāpuma procesi, un tikpat daudz gadījumos doti preventīvi norādījumi.

VP veic pastiprinātu kontroli tirdzniecības vietās, kas notiek praktiski katru dienu, sacīja IeM pārstāve.

Otrdien, 16. februārī, visā Latvijā tika pārbaudītas 215 publiskās vietas. Četros gadījumos tika uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi, un deviņos gadījumos doti preventīvi norādījumi.

Valstī tika pārbaudītas 463 tirdzniecības vietas, un kopumā uzsākti seši administratīvā pārkāpuma procesi. 52 gadījumos VP deva preventīvus norādījumus.

Lai ierobežotu Covid-19 un kontrolētu iebraucējus, Valsts robežsardzei no 12. februāra palīdz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nodokļu un muitas policija, sēdē sacīja Bole.

Jau ziņots, ka līdz 25. februārim Latvijā no Eiropas Savienības (ES), Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valstīm, Šveices un Lielbritānijas drīkstēs ieceļot tikai neatliekamu un būtisku iemeslu dēļ, paredz valdībā apstiprinātie grozījumi.

Iebraukt drīkstēs darba, mācību un studiju nolūkā, kā arī humānu apsvērumu dēļ – ģimenes apvienošanai, medicīnas pakalpojumu saņemšanai, nepilngadīgas personas pavadīšanai, lai atgrieztos dzīvesvietā vai dotos uz bērēm.

.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!