Foto: LETA

Valdība otrdien nolēma atbrīvot no Labklājības ministrijas valsts sekretāra amata atlūgumu iensiegušo Ringoldu Beinaroviču.

Viņa pēdējā darba diena LM būs 26.janvāris.

Jau vēstīts, ka Beinarovičs pirmdien labklājības ministrei Ilzei Viņķelei (V) iesniedza iesniegumu par darba attiecību pārtraukšanu. "Domāju, ka astoņi labklājības nozarē nostrādātie gadi ir pietiekami ilgs laiks, lai pieņemtu jaunus izaicinājumus un apliecinātu sevi citā virzienā. Jau pagājušā gada nogalē esmu saņēmis vairākus darba piedāvājumus, kurus šobrīd rūpīgi izvērtēju," atzīst Beinarovičs, informēja LM

Beinarovičs LM valsts sekretāra amatā ir kopš 2008.gada 25.februāra. No 2004.gada janvāra līdz 2008.gada februārim viņš bija Nodarbinātības valsts aģentūras direktors. No 1994. līdz 2004.gadam Beinarovičs strādājis izglītības sistēmā.

Viņķele, respektējot valsts sekretāra vēlmi atstāt amatu, norāda: "Es augstu vērtēju Beinaroviča paveikto, ilgus gadus strādājot labklājības nozarē. Arī smagajā ekonomiskās krīzes periodā, viņš ir spējis Labklājības ministriju vadīt atbildīgi un prasmīgi. Ņemot vērā, ka LM esam iecerējuši un uzsākuši būtiskas reformas, piemērotu kandidātu valsts sekretāra amatam ir nepieciešams atrast iespējami ātri. Sākotnēji ceram pieredzējušu un labu vadītāju atrast valsts pārvaldē strādājošo vidū, bet, ja tas neizdosies, protams, rīkosim konkursu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!