Foto: LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora amatam ir nosakāms ierēdņa statuss, tāpēc uz šo amata vietu, ko pašlaik ieņem Armands Ploriņš, tiks rīkots konkurss.

"Mēs plānojam sludināt konkursu, jo Valsts kanceleja ir norādījusi, ka NMPD vadītājam ir jābūt ierēdnim. Konkursā var piedalīties arī Ploriņš," trešdien sacīja veselības ministra preses sekretāre Iveta Ciganova.

Valsts kancelejā informē, ka Veselības ministrija vērsās Valsts kancelejā ar lūgumu izvērtēt NMPD direktora amata juridisko statusu, atbilstoši amata aprakstā noteiktajiem pienākumiem. Kritērijus, kad amatam ir jāpiemēro ierēdņa statuss, nosaka Valsts civildienesta likums.

"Izvērtējot NMPD direktora amata aprakstā noteiktos amata pienākumus, piemēram, valsts politikas īstenošana neatliekamās medicīnas palīdzības un katastrofu medicīnas jomā, valsts budžeta līdzekļu plānošana, sadale un racionāla izlietošana normatīvajos aktos noteiktā kārtībā, lēmumu pieņemšana, kas saistīta ar indivīda tiesībām, atbilstoši likumam NMPD direktora amatam ir nosakāms ierēdņa statuss," skaidro Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes un cilvēkresursu attīstības jautājumos, Valsts pārvaldes attīstības departamenta vadītāja Eva Upīte.

Tāpat Valsts kanceleja vērsusi Veselības ministrijas uzmanību, ka iestādē ir arī citi amati, kuriem jāpiemēro ierēdņa statuss, un aicinājusi izvērtēt NMPD nodarbināto amata pienākumus un saskaņot tos kancelejā. Likums nosaka, ka ierēdņu amatus iestādē atbilstoši amatā veicamajiem pienākumiem, saskaņojot ar Valsts kanceleju, nosaka iestādes vadītājs, kas likuma izpratnē ir ministrijas valsts sekretārs.

Ploriņš pagaidām no jebkādiem komentāriem atturas.

Jau ziņots, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) nesen veica Ploriņa darba izvērtējumu, uzdodot viņa laboties. No NMPD vadītāja viņš sagaidot būtisku izmaiņu veikšanu. Belēvičs arī iepriekš teica, ka gatavo informāciju Ģenerālprokuratūrai saistībā ar NMPD finansēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!