Pēc atkāpšanās no veselības ministra amata un deputāta mandāta nolikšanas Guntis Belēvičs ir veicis darbības, lai iebiedētu potenciālos trauksmes cēlējus vai arī mēģinātu atriebties saviem atmaskotājiem, otrdien vēsta laikraksts "Diena".

"Dienas" rīcībā esošā informācija liecina, ka drīz pēc demisijas bijušais politiķis ir vērsies ar iesniegumu tiesībsargāšanas iestādēs, apgalvojot, ka par viņu esot publiskotas neizpaužamas ziņas, kas ir Krimināllikumā minēts noziedzīgs nodarījums.

Bijušais ministrs Valsts policijai sūdzējies par to, ka "Latvijas Avīzes" publikācijā par viņa "pumpu", kuru viņš, apejot pacientu rindas un kvotas, bija devies likvidēt Latvijas Onkoloģijas centrā, esot izpaustas ziņas "par personas veselības stāvokli", bet viņš šādu ziņu izpaušanai atļauju neesot devis.

Šādā veidā viņš varētu mēģināt atriebties tiem informācijas avotiem – trauksmes cēlējiem –, kas medijiem bija darījuši zināmus faktus par viņa "pumpu", pieļauj "Diena".

Jau vēstīts, ka pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību, Belēvičs atkāpās no amata. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!