Foto: LETA
Jaunais veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) par savu pienākumu amatā uzskata panākt, lai Latviju nepamet medicīnas personāls.

Belēvičs žurnālistiem sacīja, ka viens no jautājumiem, kam jāpievēršas, ir investīcijas veselības aprūpes personālā, jo ir svarīgi, lai ārsti un māsas neaizbrauc labākas peļņas meklējumos uz ārzemēm. "Nedrīkst pieļaut situāciju, ka Latvijā paliek tikai slimi un nīgri pacienti, kurus ārstē gados veci, slimi un nīgri ārsti," piebilda ministrs.

Kā galveno, kas būtu jāpaveic, ir veidot veselības nozari tādu, lai pacientiem, neatkarīgi no viņu materiālās rocības, nebūtu bail doties pie ārsta ar pārliecību, ka viņš būs drošās rokās un ka viņam sniegs medicīniskos pakalpojumus.

Ministrs uzskata, ka nedrīkst būt tāda situācija, ka cilvēks pamet slimnīcu pusārstēts, tikai baidoties no tā, ka viņam nebūs naudas, lai samaksātu par saņemtajiem pakalpojumiem.

Pirms došanās uz jaunās valdības svinīgo sēdi, Belēvičs jau bija ieradies Veselības ministrijā un uzdevis atbildīgajām amatpersonām sagatavot patiesu informāciju, kādā finansiālā situācijā ir nozare uz gada beigām. Patlaban svarīgs ir nākamā gada budžeta jautājums, un ministrs jau šovakar vēlas gūt priekšstatu, ar cik lieliem mīnusiem šo gadu beigs nozare un cik lielā mērā tie saistīti ar sniegtajiem pakalpojumiem veselības aprūpē.

Jau ziņots, ka Saeima šodien ar balsu vairākumu apstiprināja jauno Laimdotas Straujumas (V) valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!