Foto: LETA

Kanālā LTV1 demonstrētā Lielbritānijas raidsabiedrības BBC filma, kurā attēlots Krievijas iebrukums Latvijā, bija pārāk garlaicīga piektdienas vakaram, sacīja no jauna Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāja amatā apstiprinātais Ivars Belte.

Kā ziņots, par spīti saceltajai ažiotāžai, februārī demonstrētā BBC filma pētījumu kompānijas TNS apkopotajā 2016.gada februāra skatītāko TV programmu "Top 20" nav iekļuvusi, bet pirms filmas demonstrētā diskusija "Patiesības stunda" bijusi 14. skatītākā februāra pārraide.

"Man šķiet, ka šī filma varēja būt mazliet labāka, dinamiskāka," sacīja Belte. "Cilvēki katrā ziņā, sagaidot šo filmu piektdienas vakarā un noskatoties studiju pirms tās, bija sacerējušies uz kaut ko ievērojami krāsaināku, dinamiskāku un tā tālāk, domāju, ka šī filma nespēja apmierināt tās vēlmes, kādas skatītājiem bija."

Viņš arī noraidīja iespēju, ka ļoti daudzi bija filmu paspējuši noskatīties citā veidā un vēlējās redzēt tikai diskusiju. "Protams, ir gan pirātisms, gan cits, bet tas ir niecīgs procents mūsu skatītāju. Neesmu pārliecināts, ka puse Latvijas to ir izdarījusi," piebilda Belte.

"Es domāju, ka cilvēkiem bija liela ažiotāža paskatīties tieši studijas sadaļu, pēc tam paskatījās filmas sākumu, milzīgas darbības un piektdienas vakaram cienīgas sižeta attīstības līnijas tur nebija, un cilvēki vienkārši pārslēdza kanālu," viņš pieļāva.

Vienlaikus Belte uzskata, ka LTV šo filmu bija jāparāda. "Šo filmu vajadzēja parādīt, jo ažiotāža tiešām bija liela, būtu muļķīgi, ja LTV to nedarītu, jo tad būtu pārmetumi LTV, ka neinformējam sabiedrību. Domāju, ka mums šajā gadījumā bija jābūt atbildīgiem, bija gan jāparāda filma, gan jāpasaka cilvēkiem, par ko vispār ir runa, un domāju, ka to mēs izdarījām labi."

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas raidsabiedrības BBC veidotajā filmā attēlots Krievijas iebrukums Latvijā. Filmā ar nosaukumu "World War Three: Inside The War Room" modelēta situācija, kurā Krievija ieņēmusi vairākas netālu no robežas esošas pilsētas, lai atbalstītu prokremliski noskaņotos separātistus.

Kad NATO līderi nevar izlemt, kā atbildēt uzbrukumam, ASV un Lielbritānija izlemj sūtīt karavīrus cīņā ar Krievijas spēkiem. Krievija pēc tam atbild ar kodoluzbrukumu. BBC mājaslapā raidījuma aprakstā teikts, ka tajā bijušās augstākās britu militārās un diplomātiskās amatpersonas veic iespējama "karstā kara" simulāciju Austrumeiropā, iekļaujot pat cīņu ar kodolieročiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!