Foto: F64

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmums atjaunot Latvijas Radio (LR) valdi trīs locekļu sastāvā uzskatāms par pareizu, teica Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Viņš norādīja, ka sākotnējais lēmums LR valdē atstāt vienu cilvēku ir bijis apšaubāms, jo, pēc Beltes paša pieredzes, vienam cilvēkam bez pienākumu sadales LR mēroga uzņēmumā ir neiespējami domāt par tādām fundamentālām lietām kā uzņēmuma reorganizācija un attīstība. "Man liekas, ka tas bija pareizs lēmums, jo uzņēmums nav mazs," uzsvēra Belte.

Taujāts, vai LR valdes uzdevumu izpildes uzdošana vienai personai liecina, ka Sabiedrisko mediju pārvaldes likumprojektā piedāvātais pārvaldības modelis ar vienu valdes locekli sabiedriskajā medijā praksē nestrādā, LTV valdes priekšsēdētājs norādīja, ka viņaprāt valdes skaitliskais sastāvs ir jāatstāj līdzšinējā formā. "Es savas pārdomas par šo jautājumu esmu paudis arī (..) šī likuma izstrādes gaitā. Man šķiet, ka valdei ir zināmi pienākumi, kopējā atbildība un atbildības, kas ir katram valdes loceklim, tādēļ valdes locekļiem vajadzētu būt vairāk nekā vienam. Tā ir mana sajūta," sacīja Belte.

Tomēr, ja tiek apsvērts sabiedrisko mediju pārvaldības modelis ar vienu valdes locekli, tad, pēc LTV vadītāja domām, ir jāpārdomā sabiedrisko mediju organizācijas modelis pēc būtības. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka, viņaprāt, trīs locekļu valdes struktūra, piemēram, LTV gadījumā līdz šim sevi ir pierādījusi kā strādāt spējīgu. Kaut arī viņš sacīja, ka pašam LR būtu jāvērtē, kāda pārvaldības forma tam ir labāk piemērota, pēc Beltes domām, LR ir pietiekami liels uzņēmums ar diezgan lielu apgrozījumu, lai tajā būtu vairāk par vienu valdes locekli.

Kā ziņots, konkursā uz LR valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatiem kopumā iesniegti 28 pieteikumi. NEPLP locekle Gunta Līdaka iepriekš pastāstīja, ka no kopumā saņemtajiem pieteikumiem 18 iesniegti valdes priekšsēdētāja amatam un 14 uz valdes locekļu finanšu vadības jautājumos amatu. Savukārt četri pieteikumi saņemti uz abiem konkursā izsludinātajiem amatiem.

Pēc Līdakas teiktā, pašlaik notiek amatu kandidātu iesniegto dokumentu atbilstības izvērtēšana un ceturtdien, 7.septembrī, varētu būt zināms, cik kandidāti tiks virzīti uz amatu konkursu otro kārtu.

NEPLP šā gada 10.augustā izsludināja konkursu uz LR valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatiem. Pieteikumus konkursā varēja iesniegt līdz šā gada 25.augustam. Līdz LR valdes locekļu amatu konkursa noslēgumam par LR valdes locekli NEPLP apstiprināja LR finanšu direktoru Juri Gavaru, kurš no šā gada aprīļa darbojās kā prokūrists LR.

Tāpat vēstīts, NEPLP 17.jūlijā sēdē nolēma atjaunot LR valdi trīs locekļu sastāvā. Šogad marta sākumā NEPLP izteica neuzticību LR valdes priekšsēdētājam Aldim Pauliņam un valdes loceklim nodrošinājuma jautājumos Uldim Lavrinovičam. Tādējādi valdē palika tikai Sigita Roķe, kurai NEPLP deva pārbaudes laiku. NEPLP šā gada 11.maija sēdē nolēma, ka vienīgā LR valdes locekle Roķe turpinās darbu valdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!