Foto: LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) uzticību zaudējušais Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs Ivars Belte un valdes loceklis programmu attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs uz vakantajām LTV valdes locekļu vietām nekandidēs, liecina abu bijuši LTV darbinieku paustais Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē.

Plānots, ka ceturtdien, 10. janvārī, NEPLP izsludinās konkursu uz vakantajām sabiedriskā medija valdes locekļu vietām, komisijas sēdē informēja NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete.

Pieteikties uz vakantajiem amatiem varēs līdz 15. februārim, savukārt jaunos valdes locekļus plānots apstiprināt 29. martā.

Jau ziņots, ka trešdien Cilvēktiesību komisija tika vētīta Valsts kontroles (VK) un NEPLP informācija par revīzijās konstatēto saistībā ar sabiedrisko mediju darbību. Šī sēde sekoja pēc NEPLP vienbalsīgā lēmuma starpsvētku nedēļā, 28. decembrī, izteikt neuzticību diviem LTV valdes locekļiem.

Sēdes laikā komisijas vadītājs Artuss Kaimiņš ("KPV LV") interesējās, vai Belte un Ņesterovs kandidēs atkārtoti uz LTV valdes locekļu amatiem. Abi bijušie LTV darbinieki atbildēja noraidoši.

Vēstīts, ka NEPLP lēmums stājas spēkā 28. decembrī – līdz ar tā pieņemšanas brīdi. LTV valdē darbu turpina valdes loceklis finanšu jautājumos Ivars Priede. Savukārt par pagaidu valdes locekli iecelta LTV satura redaktore Vikija Valdmane-Rozenberga.

Iepriekš NEPLP pārstāvji norādīja, ka LTV 2017. un 2018. gadā nav nodrošinājusi stratēģisku attīstības projektu plānošanu un uzraudzību noteiktajos termiņos un budžeta rāmjos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!