Foto: DELFI

Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenas pašlaik mainīt nav plānots, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja galvaspilsētas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Viņš norādīja, ka sabiedriskā transporta biļešu cenas ir Rīgas domes ziņā, jo uzņēmuma ieņēmumus veido domes dotācija un no pārdotajām biļetēm iekasētie līdzekļi. "Ja Rīgas dome uzskatīs, ka tās finansējuma daļa jau kļūst par lielu, būs nepieciešamas tarifa izmaiņas. Cik es zinu, pagaidām domē šāda iespēja nav apsvērta," sacīja Bemhens.

RS vadītājs piebilda, ka dome ne vien nerunā par dotāciju samazināšanu, bet vēl pāris iedzīvotāju grupām piešķir 100% atlaides braukšanas maksai pilsētas sabiedriskajā transportā.

Jau ziņots, ka kopš 2010.gada sākuma brauciens RS autobusos, tramvajos un trolejbusos maksā 50 santīmu, bet, pērkot biļeti pie transportlīdzekļa vadītāja, ‒ 70 santīmu. Iegādājoties e-talonu vairākiem braucieniem, viena brauciena cena samazinās atkarībā no pirkuma apmēra.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!