Foto: LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis aicina biedrības "Gods kalpot Latvijai" (GKL) pārstāvjus izvairīties no šādu simbolu lietošanas politiskā spēka izveidē.

"Gods kalpot Latvijai!" ir devīze, kas Latvijas karavīriem gājusi līdzi visos laikmeta griežos. Arī šobrīd tā kalpo par vadmotīvu gandrīz 5000 karavīriem un 8000 zemessargiem, ikdienā pildot bruņotajiem spēkiem uzticētos valsts aizsardzības uzdevumus. Izvēloties šādu partijas nosaukumu, topošais politiskais spēks rada sabiedrībai maldinošas asociācijas par to, ka karavīrs varētu būt iesaistījies šī politiskā spēka veidošanā, tādēļ aicinu biedrības pārstāvjus izvairīties no šādu simbolu lietošanas politiskā spēka izveidē, norādīja Bergmanis.

Jau ziņots, ka GKL šajā sestdienā, 27. februārī, plāno pārtapt par partiju un ir iecerējusi startēt nākamajās pašvaldību vēlēšanās, vēsta "Latvijas Avīze".

Kā intervijā laikrakstam norāda pašlaik "Gods kalpot Rīgai" (GKR) biedrs un "Rīgas satiksmes" valdes loceklis Andrejs Požarnovs, GKL ir nobriedusi kļūt par partiju. Šobrīd tajā ir ap 400 cilvēku.

Skaidru atbildi par turpmāko sadarbību ar GKR Požarnovs nesniedza. "Vispirms nodibināsim Latvijas mēroga partiju un tad runāsim ar Andra Amerika Rīgas partiju par iespējamo sadarbības veidu. Vēl pēdējās dienas pats esmu GKR biedrs, sestdien sāksies cita politiskā dzīve," teica politiķis.

Kopīgs starts vēlēšanās ar "Saskaņas centru" netiek plānots. GKL startēs ar savu sarakstu, bet koalīcijas partnerus meklēs pēc vēlēšanām - kā kurā pašvaldībā būs iespējams.

Uzņēmumu reģistrs jau paziņojis, ka GKL, kas šajā sestdienā plāno pārtapt par partiju, nevar dibināt partiju ar tādu pašu nosaukumu kā biedrībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!