Ja Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis (ZZS) tiktu uzrunāts ieņemt aizsardzības ministra amatu, tad viņam šāda iespēja būtu jāpārdomā, jo par to nevarot izlemt uzreiz.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) jau tuvākajā laikā vienosies par savu kandidātu aizsardzības ministra amatam, ceturtdien žurnālistiem sacīja ZZS līderis Augusts Brigmanis.

Brigmanis norādīja, ka nākamās nedēļas sākumā par šo jautājumu diskutēs ZZS valde. Pašlaik ZZS esot padomā vairākas kandidatūras uz šo amatu.

Viņš apliecināja, ka starp kandidātiem ir arī Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis (LZP/ZZS) un bijušais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs Aivars Straume (LZP). Savukārt publiski izskanējušo informāciju, ka starp kandidātiem varētu būt arī Saeimas deputāts Armands Krauze (ZZS), Brigmanis noraidīja.
Politiķis uzsvēra, ka būtiskākais kritērijs jaunā ministra kandidāta izvēlē būs viņa profesionālā atbilstība.

Brigmanis arī noraidīja iespēju, ka ZZS varētu nevirzīt aizsardzības ministru, bet lūgt pārdalīt atbildības jomas valdībā. Politiķis nezinot, no kurienes radušās šādas spekulācijas, turklāt koalīcijas līgumā precīzi noteiktas partneru atbildības jomas.

Vērtējot koalīcijas partneru nevienprātību balsojumā par Valsts prezidentu, Brigmanis sacīja: "Mums tas netraucē, ja kādam tas traucē, tā ir viņa problēma."

Kā viens no iespējamajiem kandidātiem uz aizsardzības ministra amatu tiek minēts arī Saeimas deputāts, ģenerālis Juris Vectirāns (ZZS), vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz savā rīcībā esošu informāciju.

Kā ziņots, publiski izskanējušajiem kritērijiem kā atbilstošus aizsardzības ministra kandidātus min Bergmani un Straumi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Vislielākās izredzes tikt uzrunātam ieņemt šo amatu esot Bergmanim.

Bergmanis un Straume maija pirmajā pusē, vaicāti par iespēju ieņemt aizsardzības ministra amatu, norādīja, ka par šādu iespēju ir pārsteigti, nav par to domājuši un ka šāds jautājums ir pāragrs.

Jaunā aizsardzības ministra kandidatūra jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa (ZZS) vietā būtu jādeleģē viņa pārstāvētajai ZZS, uzskata Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!