Foto: LETA

Aizsardzības nozarē darāmā ir ļoti daudz un vairāku uzdevumu izpilde nebūs viegla, pauda aizsardzības ministra amatam izvirzītais Raimonds Bergmanis.

Runājot par steidzamākajiem aizsardzības nozarē veicamajiem darbiem, Bergmanis atzina, ka patlaban viņam ir grūti tos komentēt, jo viņš neesot iepazinies ar aktuālākajiem jautājumiem. "Patlaban man nav tās pilnvērtīgākās informācijas. [Tomēr ir skaidrs], ka to darbu ir ļoti daudz. Jāstrādā ir ļoti daudz, lai mēs varētu izpildīt tās saistības, kuras mēs esam uzņēmušies," teica Bergmanis.

Viņš norādīja, ka ir vairāki mājas darbi, kuri Latvijai ir jāveic un tos īstenot nebūs viegli. "Neviens jau nav arī teicis, ka būs viegli. Strādāt nekad neesmu baidījies. Par to cilvēku, ar kuriem es kopā strādāju, profesionalitāti un godaprātu man nekad nav bijis šaubu. Tie ir motivēti cilvēki, kuri jau ir daudzus gadus pilda šos ļoti grūtos pienākumus. Tāpēc man ir liels lepnums, ja būs iespēja [strādāt] kopā ar viņiem. Ja parlaments man uzticēs šo amatu, tad strādāšu kā esmu solījis un tik labi, cik vien spēšu to darīt," uzsvēra Bergmanis.

Runājot par savu biroju, Bergmanis atzina, ka tajā varētu būt gaidāmas izmaiņas, tomēr atturējās par tām runāt. "Paliks cilvēki no iepriekšējā [ministra] biroja, bet būs arī citi cilvēki. Protams, ka es esmu uzrunājis [jaunus cilvēkus], bet kā mēdz sacīt - kad ievēlēs, tad arī varēs runāt tālāk. Kaut kā nav pareizi pirms notikuma teikt, kas būs birojā," uzsvēra aizsardzības ministra kandidāts.

Bergmanis, kurš otrdien Rīgas Zooloģiskajā dārzā piedalījās Galapagu bruņurupuču svēršanā, pauda, ka arī turpmāk viņu interesēs vides un dzīvnieku aizsardzība. "Kāpēc, lai to nedarītu, ja tas var palīdzēt sabiedrībai kļūt labākai? Aizsardzības nozare jau ir iesaistīta vides aizsardzībā. Mums ir speciāla programma šajā jomā. Nav nekāds noslēpums - arī kara, dažādu konfliktu un nebūšanu laikā tiek domāts par dzīvniekiem, kas atrodas Zooloģiskajos dārzos," sacīja Bergmanis.

Viņš norādīja, ka ir ļoti labi, ja sabiedrība uzņemas rūpes par dzīvniekiem. "Tas ir skaistākais, kas var būt - ka ģimene var atnākt kopā un priecāties. Dzīvnieku klātesamība ģimenes dzīvē dara cilvēkus tikai labākus. Man ir patiess prieks, ka žirafes ir atgriezušās [Rīgas Zooloģiskajā dārzā] un es vēlētos, ka arī, lai ziloņi būtu atpakaļ. Nupat biju Budapeštas Zooloģiskajā dārzā. [Tas] ir ļoti skaists un sens. Tur ir saglabātas tradīcijas no [Austroungārijas] impērijas laikiem un karuselis tur ir ļoti skaists. Tur pilnīgi bērnu izklaides laukums ir savienots kopā ar Zooloģisko dārzu. Tās lietas ir ļoti būtiskas, ja mēs runājam par ģimenes vērtībām," teica Bergmanis.

Bergmani ZZS valde vienbalsīgi izvirzīja aizsardzības ministra amatam. Līdzšinējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis ir ievēlēts par Valsts prezidentu. Viņš amatā stāsies trešdien, 8. jūlijā, pēc zvēresta došanas. Savukārt aizsardzības ministra pienākumus Vējonis pildīs līdz otrdienai. Trešdien Saeima lems par Bergmaņa apstiprināšanu aizsardzības ministra amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!