Foto: LETA

Aizsardzības ministra kandidāts, Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis (ZZS) pirms vairākiem gadiem pārkāpis likumu saistībā ar amatu savienošanu, turklāt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šobrīd veic jaunu pārbaudi par amatpersonas iespējamiem pārkāpumiem.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša pastāstīja, ka KNAB 2009. gadā pārbaudē konstatēja, ka Bergmanis, savienojot Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāra padomnieka amatu ar līgumdarbu Rīgas Pašvaldības policijā, kā arī savienojot AM Jaunatnes militārās izglītības nodaļas vēcākā referenta amatu ar biedrības "Latvijas Olimpiešu klubs" valdes locekļa amatu un SIA "Ķeizarmežs" trenera amatu, nesaņemot rakstveida atļauju un saņemot par neatļautu amatu pienākumu pildīšanu ienākumus, ir pārkāpis likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normas.

2009. gada rudenī KNAB nolēma izbeigt lietvedību Bergmaņa administratīvā pārkāpuma lietā par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu un atbrīvot Bergmani no administratīvās atbildības, atzīstot šo pārkāpumu par maznozīmīgu. Toreiz Bergmanim KNAB izteica mutvārdu aizrādījumu.

Dūša pastāstīja, ka KNAB šobrīd veic jaunu pārbaudi un vērtē, vai Saeimas deputāta Bergmaņa valsts amatpersonas deklarācijā par 2014. gadu norādītās ziņas nesatur informāciju par iespējamiem valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpumiem.

Bergmanis par deputātu tika ievēlēts pagājušā gada rudenī. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā atrodamā amatpersonas deklarācija liecina, ka pērn viņš bijis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta komisijas loceklis, viņam bijis līgumdarbs Rīgas Pašvaldības policijā, tāpat viņš bijis Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidents, "Latvijas Olimpiešu kluba" prezidents un rekrutēšanas speciālists Rekrutēšanas un jaunsardzes centrā.

Deklarācijas sadaļā par ienākumiem viņš norādījis 16 pozīcijas. Bergmanis kā ienākumus norādījis septiņus honorārus, piemēram, no biedrības "Alusbrālība" un SIA "Boheme International". Tāpat viņš saņēmis algu Saeimā, Rīgas Pašvaldības policijā, "Latvijas Olimpiešu klubā", Rekrutēšanas un jaunsardzes centrā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Jau ziņots, ka ZZS valde nolēmusi aizsardzības ministra amatam virzīt Bergmaņa kandidatūru.

Bergmanis ir NATO Parlamentārās asamblejas Drošības un aizsardzības komisijas loceklis. Bergmanis strādājis arī kā Rekrutēšanas un jaunsardzes centra Rekrutēšanas nodaļas rekrutēšanas speciālists, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Viņš ir norādījis uz savu pieredzi, apmēram pusotru gadu strādājot par toreizējā AM valsts sekretāra Edgara Rinkēviča padomnieku, kā arī uz septiņu gadu darbu kā apmācības instruktoram Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!