Foto: F64
Pagājušajā diennaktī vairāki bērni guvuši vasarai raksturīgas traumas, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Zemgalē četrgadīga meitenīte, lēkājot pa batutu, kritusi un sastiepusi kakla muskuļus, mediķiem ir aizdomas arī par mugurkaula izmežģījumu.

Savukārt Vidzemē kāju traumējis sešgadnieks, nokrītot no ābeles.

Kurzemē 11 mēnešus vecs puika nokritis pa kāpnēm. Mediķiem ir aizdomas, ka bērns guvis smadzeņu satricinājumu, tāpēc viņš ievietots ārstniecības iestādē.

Vakar Rīgā 76 gadus vecai kundzei pagalmā uzkritis koks, kas jau bija paredzēts nozāģēšanai. Sirmgalve guvusi smadzeņu satricinājumi un nogādāta slimnīcā.

Savukārt Kurzemē darba traumu guvis 55 gadus vecs vīrietis, kurš, strādājot ar dēļiem, savainojis iekšējos orgānus.

Latgalē 40 gadus veca sieviete nokritusi no otrā stāva balkona, kad, pārliecoties pāri balkona malai, zaudēja līdzsvaru. Sieviete kritiena rezultātā lauzusi gūžas kaulu un guvusi smadzeņu satricinājumu.

Pagājušajā diennaktī traumas guvuši četri velobraucēji, mediķu palīdzība bija nepieciešama arī 23 gadus vecam vīrietim, kuru notrieca automašīna.

Tomēr kopumā pagājušā diennakts neatliekamās palīdzības mediķiem pagājusi salīdzinoši mierīgi - saņemts kopumā 1091 izsaukums, un 203 izsaukumi saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!