Foto: DELFI
Bērni invalīdi, kuriem pirmo reizi noteikta invaliditāte, un viņu ģimenes locekļi no 1.janvāra varēs saņemt valsts apmaksātus psihologa pakalpojumus, paredz otrdien valdībā atbalstītā kārtība, kādā sniedz psihologa pakalpojumus personai līdz 18 gadiem, kurai pirmreizēji noteikta invaliditāte un kura dzīvo ģimenē, kā arī tās likumiskajam pārstāvim.

Noteikumi paredz, ka valsts apmaksātais psihologa pakalpojumu apjoms kopā varēs būt divas 45 minūšu konsultācijas. Vienas konsultācijas cena varēs būt 9 lati.

Noteikumu projekts nosaka, ka psihologa pakalpojumus koordinēs pašvaldību sociālais dienests, psihologa pakalpojuma administrēšanas izdevumiem izlietojot ne vairāk kā 10% no šī pakalpojumu nodrošināšanai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Lai saņemtu psihologa pakalpojumu, personas likumiskais pārstāvis vai persona, ja tā jau sasniegusi 18 gadu vecumu, pašvaldības sociālajā dienestā iesniedz rakstveida iesniegumu par psihologa pakalpojuma piešķiršanu. Dokumentus varēs iesniegt arī elektroniski vai pa pastu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!