Foto: Publicitātes foto
Pirmdien, 3. oktobrī sākas pieteikšanās izglītības programmā "Iespējamā misija" (IM), portālu "Delfi" informēja programmas pārstāvji.

IM aicina augstskolu absolventus un profesionāļus pievienoties IM kustībai, lai kopā celtu un attīstītu Latvijas izglītības sistēmu un nodrošinātu kvalitatīvu izglītību katram bērnam Latvijā, radot nepieciešamās pārmaiņas klasēs, skolās un sabiedrībā.

Kā atgādina IM pārstāvji, 2016. gada OECD publiskajā ziņojumā par izglītību, Latvijas izglītības sistēma ir novērtēta kā viduvēja, salīdzinot ar citām OECD valstīm. IM aicina augstskolu absolventus un profesionāļus mobilizēties cīņai ar viduvējību, piesakoties IM.

"Latvijas nozīmīgākais resurss ir cilvēki, tāpēc svarīgi palīdzēt katram bērnam Latvijā sasniegt augstus rezultātus. Mums vajag papildspēkus cīņā ar viduvējību, tāpēc aicinām augstskolu absolventus un profesionāļus pievienoties IM, lai radītu nepieciešamās pārmaiņas klasēs, skolās un sabiedrībā. Tā būs iespēja attīstīt arī sevi un kopā padarīt Latviju par labu piemēru visai pasaulei!" stāsta IM direktors Kārlis Andersons.

IM dalībnieki divus gadus strādā Latvijas skolās par pilna laika skolotājiem un pasniedz savai izglītībai atbilstošus mācību priekšmetus.

Līdztekus darbam skolā dalībnieki intensīvi mācās, lai attīstītu savas pedagoģijas zināšanas un līderības prasmes, kā arī saņem profesionālu atbalstu, kas ir īpaši svarīgs jaunam skolotājam.

Papildu skolotāja algai IM dalībnieki saņem mācību stipendiju, kuras mērķis ir ļaut jaunajiem skolotājiem strādāt samērīgu slodzi, lai mācītos Līderības attīstības programmā. Pēc programmas absolvēšanas dalībnieki iegūst tiesības turpināt darbu skolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!