Vairāk nekā 20 bērni piketā pretī Ministru kabineta ēkai ceturtdien aicināja vecākus piesprādzēt savus bērnus, pārvadājot viņus automašīnās, portālu "Delfi" informēja "P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības" pārstāve Gundega Piebalga.
Piketā piedalījās bērni vecumā no pieciem līdz desmit gadiem. Akcijas uzrunas forma šoreiz bija aicinājums, nevis protests, norāda pasākuma rīkotāji.

Turot rokās plakātus ar tādiem saukļiem kā "Mēs gribam izaugt lieli!", "Tēti, lūdzu, neriskē ar manu dzīvību!" un skaļi saucot "Sprādzēties ir stilīgi!", "Robis ir mūsu drošība!", "Mammu un tēti, lūdzu, piesprādzē mani!", bērni centās pievērst garāmgājēju un pa Brīvības bulvāri braucošo autovadītāju uzmanību.

Piebalga informē, ka vēlāk mazajiem piketētājiem uz brīdi pievienojās satiksmes ministrs Krišjānis Peters.

Jau ziņots, ka šā gada pirmajā ceturksnī ievainoto bērnu - pasažieru skaits ir pieaudzis par 40%. Negadījumu skaits ievērojami palielinās, pat trīskāršojas vasaras mēnešos no maija līdz augustam – skolēnu brīvlaikā un atvaļinājumu laikā, kad bērni tiek vesti uz laukiem, ekskursijās, kā arī ģimeņu izbraucienos.

Lai panāktu situācijas uzlabošanos, šā gada 25.maijā tika uzsākta CSDD rīkotā drošības kampaņa bērniem par drošības jostu lietošanu – "Piesprādzē! Neriskē!". Trīs nedēļu garumā kampaņa norisinājās Rīgā un vēl sešās Latvijas pilsētās – Daugavpilī, Saldū, Talsos, Limbažos, Jelgavā un Ventspilī. Kampaņas noslēguma pasākums paredzēts 18.jūnijā Rīgā, Doma laukumā.

Kampaņas mērķis ir palielināt drošības jostu lietotāju skaitu un samazināt ceļu satiksmes negadījumos ievainoto un bojā gājušo skaitu.

Kampaņu rīko CSDD sadarbībā ar Satiksmes ministriju, Iekšlietu ministriju un Valsts policiju. Kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem, to atbalsta Eiropas Komisija, kā arī uzņēmumi "Latvija Statoil" un "Hansa Līzings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!