Bērnu klīniskās slimnīcas pacientiem svētdien pavārs Mārtiņš Rītiņš, "Rīgas Miesnieks" un "Mārtiņa fonds" slimnīcas skulptūrdārzā rīkos jautru atpūtas pasākumu, informēja pasākumu organizētāji.
Pasākums, uz kuru aicināti ar bērneļu vecāki, draugi un tuvinieki, īpaši domāts slimnīcas 20.nodaļas slimniekiem, kuri jāārstē ilgstoši un sarežģīti, jo slimo ar leikēmiju.

Katru gadu Latvijā ar leikēmiju saslimst vidēji 15 - 20 bērni un katru gadu vairāki bērni ar šo kaiti mirst. Šobrīd Latvijā ar leikēmiju slimo 120 bērnu. Minētā slimnīca ir vienīgā vieta Latvijā, kur var ārstēt mazos pacientus.

Jau ziņots, ka kopš 1998.gada "Mārtiņa fonds" un "Rīgas Miesnieks" uzsāka sadarbību ziedojumu piesaistīšanā. Kopš tā laika bērnu slimnīcas 20.nodaļas vajadzībām kopumā jau saziedoti 2300 latu. Šim nolūkam tika radīta speciāla desu šķirne - "Mārtiņa desiņa". No katra pārdotā kilograma divi santīmi nonāk "Mārtiņa fondam".

Svētdienas pasākumā viesus priecēs arī "Rīgas Miesnieka" bullītis, kuram notiks arī vārda došanas svinības, jo bērnus aicinās izdomāt viņam vārdu.

Līdzās bullītim būs arī Pepija, Rūķis un Zaķis, bet Mārtiņš Rītiņš pasākuma dalībniekus cienās ar ēdieniem, kas pagatavoti no "Rīgas Miesnieka" produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!