Foto: F64

Izskatot tiesībsarga Jura Jansona iesniegumu, kurā lūgts pārbaudīt un izvērtēt XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atbildīgo amatpersonu rīcību un atbilstību normatīvo aktu prasībām, Valsts policija (VP) uzsākusi resorisko pārbaudi, trešdien pastāstīja VP pārstāvis Dainis Anučins.

Viņš skaidroja, ka resoriskās pārbaudes rezultāti varētu būt zināmi aptuveni viena mēneša laikā.

Jansons jūlija otrajā pusē saistībā ar masveida ģībšanu Mežaparka estrādē, kad notika noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, vērsās pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera ar iesniegumu, kurā lūgts izvērtēt XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatoru rīcību un atbilstību ieņemamajiem amatiem.

"Plašsaziņas līdzekļos pieejamā informācija liecina par rupjiem Bērnu tiesību aizsardzības likuma pārkāpumiem XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atbildīgo amatpersonu rīcībā, kas varēja novest pie traģisku seku iestāšanās," teikts tiesībsarga biroja mājaslapā.

Tiesībsargs iesniegumā lūdza ģenerālprokuroru uzsākt faktu, kas norāda uz bērnu tiesību pārkāpumiem, pārbaudi un izvērtēt atbildīgo amatpersonu rīcību un atbilstību normatīvo aktu prasībām. Ģenerālprokuratūra šo iesniegumu 23.jūlijā pārsūtīja VP, informēja prokuratūrā.

Resoriskā pārbaude ir valsts iestādes un tās amatpersonu veikta pārbaude par iespējamu likuma pārkāpumu, kurā vēl nav saskatāmas pietiekamas pazīmes kriminālprocesa ierosināšanai vai administratīvās lietvedības uzsākšanai.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6.līdz 12.jūlijam, tajos piedalījās ap 37 890 dalībnieku. Masveida ģībšana notika Mežaparka estrādē, kad notika noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!