Foto: LETA

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidents Pēteris Apinis vērsis uzmanību uz saldumu automātiem bērnu slimnīcā un slimnīcas vadītājas izteikumiem piektdien konferencē "Liekā svara problēmas bērniem".

Viņš uzsver, ka Latvijas skolās ir aizliegts tirgot našķus un saldinātos dzērienus, bet "bērnu slimnīcā tas ne tikai nav aizliegts, bet gan tiek čakli stimulēts". Automāti bērnu slimnīcā atrodoties pa ceļam uz Observācijas nodaļu.

Jau ziņots, ka piektdien notika konference "Liekā svara problēmas bērniem" ar mērķi aktualizēt liekā svara problēmu valstī; konferencē dažādu specialitāšu ārsti diskutēja par lieko svaru bērniem un ar to saistītām veselības problēmām.

Konferences atklāšanā bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša atzina, ka vēl pirms pāris gadiem varētu šķist, ka liekā svara problēma bērniem ir šaura problēma, bet dati rāda, ka aptaukojušos bērnu skaits ir ļoti būtiski pieaudzis, .

"Vēl pirms pāris gadiem liktos, ka liekā svara problēma bērniem ir tāda ļoti šaura problēma, uz kuru pulcējas daži speciālisti. Tas, ko mēs jau dzirdējām [Latvijā liekā ķermeņa masa ir 24,1% septiņus gadus veciem zēniem, bet meitenēm - 20,9%], ka aptaukojušos bērnu skaits ir ļoti būtiski pieaudzis. Un to mēs redzam arī mūsu slimnīcā. Ne velti ir izveidota programma, kur māca bērnus pareizam uzturam, pareizam dzīvesveidam, pareizākām kustībām, lai motivētu viņus tālāk rūpēties par savu veselību," konferencē teica Čakša. Viņa uzsvēra, ka stāsts sākas katram ar sevi, lai mācītu veselīgus paradumus arī saviem bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!