Foto: LETA
50 000 pacientu gada laikā nav ieradušies uz iepriekš pieteiktu vizīti pie ārsta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) un nav šo vizīti attiekuši, vēsta LNT raidījums "900 sekundes".

BKUS aprēķini par pēdējiem 12 mēnešiem liecina, ka neatteiktas vizītes veido 16% no kopējā vizīšu skaita. Šī iemesla dēļ tiek traucēts ārstu darbs, bet citi pacienti gaida garās rindās, ziņo raidījums.

Piemēram, pulmonoloģei Renātei Snipei šonedēļ, otrdien nav atnākuši divi no pieciem pacientiem. Vizītes nav arī atteiktas. Jau gada sākumā BKUS apsvēra domu, ka gadījumā, ja pacients divas reizes neatnāk uz pieteikto konsultāciju un to nav atteicis, trešajā reizē par to būtu jāmaksā, pat ja ir nosūtījums no ģimenes ārsta.

Pagaidām gan no šīs idejas nācies atteikties, jo nav normatīvā regulējuma, kas ļautu piemērot sankcijas par neierašanos uz vizīti pie ārsta. Būtu nepieciešami grozījumi MK noteikumos, tāpēc mediķi rosinās šo jautājumu skārtot, lai cilvēku bezatbildības dēļ neciestu citi pacienti, ziņo raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!