Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) ir identificēts pozitīvs Covid-19 gadījums ārstniecībā strādājošai personai, portālu "Delfi" informēja BKUS. Portāls "Delfi" piedāvāja attālinātās preses konferences video tiešraidi.

Bērnu slimnīca ir izveidojusi darbinieku sarakstu, kuri apkalpojuši 3. nodaļu, kuras darbinieks saslimis, un tagad sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) tiks izveidots īsāks saraksts ar tiem, kuri kontaktējušies ar saslimušo slimnīcas darbinieku, preses konferencē informēja BKUS valdes locekle ārstniecības jomā Zane Straume. Tām kontaktpersonām būs jāuzturas karantīnā, viņa norādīja.

Patlaban karantīnā atrodas konkrētais darbinieks, kuram konstatēta saslimšana. Arī pārējie darbinieki, kuru saistība ar saslimušo tiek vērtēta, vairs slimnīcā neuzturas un ir izolācijā, informēja Straume.

Straume apgalvoja, ka šis gadījums neapgrūtinās slimnīcas darbu un neapturēs pakalpojumu sniegšanu pacientiem.

3. nodaļa tiks pilnībā dezinficēta un vēlāk atsāks darbu, norādīja BKUS pediatre Dana Isarova.

Par notikušo tikuši brīdināti arī no slimnīcas jau izrakstītie pacienti.

Pēc slimnīcas mājas lapā pieejamās informācijas 3. nodaļā tiek ievietoti ķirurģijas, ginekoloģijas, uroloģijas pacienti.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī veikti 1304 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, un infekcija apstiprināta vēl deviņiem cilvēkiem, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Latvijā kopā veikti 37 972 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 748 personām.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti divi pacienti, bet kopā stacionārā atrodas 43 pacienti. 40 no tiem ar vidēji smagu, bet trīs pacienti ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 67 pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!