Foto: DELFI Aculiecinieks

Liels pacientu pieplūdums ārstiem un līdz ar to pārsniegts četru stundu rindā gaidīšanas režīms – ar to Pirmajos Ziemassvētkos saskārās daļa pacientu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļā. Slimnīcā uzsver, ka rindā ilgāk gaidījuši pacienti ar vieglāku saslimšanu.

"Ja parasti šajā nodaļā dienā ir 150 – 170 pacientu, šoreiz bija vairāk nekā 200 pacientu. Pirmajos Ziemassvētkos Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļā palielinājās to pacientu skaits, kuri varētu ārstēties mājās, saņēmuši ģimenes ārsta konsultāciju," portālam "Delfi" stāsta BKUS pārstāve Vita Šteina un min piemēru, ka ieradusies kāda ģimene ar trim bērniem, kuriem bija klepus.

Tā kā pacientu bija ļoti daudz, daļai pacientu ar vieglāku saslimšanu rindā gaidīšana pie ārsta varēja pārsniegt prognozēto, proti, protokolā paredzēto laiku – četras stundas. Proti, daļai pacientu bija jāgaida vēl ilgāku laiku. Kāds bija ilgākais gaidīšanas laiks, slimnīcā nevarēja pateikt.

Slimnīcā norāda, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas uzgaidāmajā telpā pacienta sākotnējo novērtēšanu veic ārsta palīgs, izvērtējot pacienta veselības stāvokļa smagumu un piešķirot attiecīgo steidzamības kategoriju. "Tiem, kam bija tikai klepus, nācās laist pa priekšu pacientus ar smagāku saslimšanu, piemēram, gripu," norāda Šteina.

Portālam "Delfi" ir arī ziņas par kādu gadījumu, kad kāda saslimuša bērna māmiņa zvanīja ģimenes ārstu konsultatīvajam tālrunim, un tā darbiniece norādījusi, ka todien BKUS var nākties rindā gaidīt pat sešas stundas, un konsultēja, kā ārstēties mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!