Foto: LETA

Trešdien, 13. janvārī, Bērnu slimnīca kā pirmie Latvijā uzsāks ārstniecības personu vakcināciju ar pirmajām saņemtajām "Moderna" vakcīnām, portāls "Delfi" uzzināja slimnīcā.

Tas ļaus Bērnu slimnīcai elastīgāk reaģēt uz pieprasījumu, jo šo vakcīnu ir iespējams uzglabāt slimnīcas ledusskapjos līdz pat 30 dienām.

Vienlaikus Bērnu slimnīca informē, ka ārstniecības personas ir izrādījušas lielu interesi un jau pirmajās divās dienās, kurās slimnīcas Ģimenes vakcinācijas centrā notika plašāka ārstniecības personu vakcinācija pret Covid-19 un tika piedāvāta iespēja pieteikties arī individuāli, ir izmantojušas visas pieejamās 396 vietas.

Otrdienas vakarā bija pieejamas vēl 700 vietas vakcinācijai šonedēļ.

Joprojām ārstniecības personas, kas vakcīnu vēl nav saņēmušas, uz vakcināciju Bērnu slimnīcā vēl var pieteikties.

Pēc pieteikuma saņemšanas BKUS Ģimenes vakcinācijas centra darbinieki individuāli sazināsies ar katru personu, lai informētu par precīzu vakcinēšanās laiku. Plašāka informācija par vakcinācijas organizēšanu Bērnu slimnīcā ir pieejama šeit.

Ārstniecības personu vakcinācija pret Covid-19 Bērnu slimnīcā šonedēļ tiek organizēta paaugstinātā kapacitātē Ģimenes vakcinācijas centrā septiņas dienas nedēļā.

Jau vēstīts, ka Latvija pirmās 1200 ražotāja "Moderna" vakcīnas pret Covid-19 saņēma otrdien, 12. janvārī.

Šo vakcīnu uzglabā saldētavā -20 grādos ar maksimālo iespējamo derīguma termiņu. Pēc atsaldēšanas to var glabāt ledusskapī + 2 līdz + 8 grādos 30 dienas. "Moderna" vakcīna ir paredzēta Covid-19 infekcijas novēršanai personām vecumā no 18 gadiem.

"Moderna" vakcīnu pret Covid-19 uzglabāšanu un loģistiku Latvijā būs atbildīgs uzņēmums SIA "Vakcīna".

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē otrdien, 12. janvārī, Veselības ministrijas (VM) parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis (AP) atklāja, ka paredzēts saņemt 1200 "Moderna" vakcīnas devas.

Savukārt 25. janvārī Latvija varētu saņemt nākamo "Moderna" vakcīnu kravu ar 2000 vakcīnu devām. Tomēr, kā norādīja Dūrītis, šī piegāde vēl nav apstiprināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!