Foto: LETA
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas glābējsilītē pirmdienas vakarā ielikts devītais bērniņš – puisītis, informēja slimnīcas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece.

Pēc pirmreizējās apskates zēns ir praktiski vesels, apmēram nedēļu vecs, viņa svars ir 2,370 kilogramu un garums – 48 centimetri. Pašlaik zēns ir ievietots jaundzimušo nodaļā.

Par notikušo ir informētas visas atbildīgās institūcijas.

Jau vēstīts, ka iepriekšējais mazulis bērnu slimnīcas glābējsilītē tika ievietots 17.martā.

Pirmais jaundzimušais bērnu glābējsilītē nonāca īsi pirms 2009.gada Ziemassvētkiem. Līdz šim kopumā slimnīcas glābējsilītē atstāti deviņi mazuļi. Pagājušā gada decembrī neilgi pēc glābējsilītes atklāšanas Liepājas slimnīcā arī tajā tika atstāta tikko dzimusi meitenīte.

Janvāra beigās glābējsilīte tika atklāta arī Daugavpils slimnīcā, bet tajā līdz šim neviens jaundzimušais nav atstāts.

"Baby Box" jeb tā dēvētā glābējsilīte ir īpaši izveidota kaste, kur vecāki var atstāt bērnu, no kura vēlas atteikties. Pēc bērna ielikšanas kastē medmāsai postenī ar skaņas signālu un trauksmes lampu tiek paziņots par to, ka tajā atrodas bērns. Glābējsilītes ierīkotas slimnīcu klusajā teritorijā, lai cilvēks, kurš ievieto bērnu glābējsilītē, paliktu anonīms. Arī citur pasaulē pie glābējsilītes nav ne videonovērošanas kameru, ne apsardzes.

Pēc bērniņa saņemšanas viņu apskata un novērtē mediķi, paņem analīzes. Par katru gadījumu tiek informēta bāriņtiesa un policija, kas noskaidro, vai ievietotais bērns nav meklēšanā. Ja bērns nav pasludināts kā pazudis un nav zināmi bērna vecāki, viņam tiek piešķirts atradeņa statuss. Šis statuss ļauj uzreiz sākt adopcijas procesu. Labklājības ministrijas darbinieki rindas kārtībā sazinās ar ģimeni, kura gaida uz zīdaiņa adopciju. Ja ģimene piekrīt, tad bērniņš nonāk pie jaunajiem vecākiem 10 dienu laikā pēc viņa ievietošanas glābējsilītē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!