Foto: F64
Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas (BKUS) atklāta konkursā par telpu rekonstrukciju uzvarējusi SIA "Pamats", kuras pārstāvis iesaistīts BKUS korupcijas skandālā.

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca portālu "Delfi" informēja, ka visi rekonstrukcijas darbi notiek, ņemot vērā kopējo slimnīcas attīstības plānu, kura ietvaros ir paredzēti arī rekonstrukcijas darbi divos korpusos (statistika, arhīvs, IT u.c.). Darba veicējus meklēja konkursā, kurā pieteicās 11 pretendenti, kurus izvērtēja iepirkumu komisija.

Iepirkuma komisija piešķir līguma slēgšanas tiesības pretendentam, kurš ir izturējis pretendentu atlasi, kura piedāvājums ir izturējis tehniskās atbilstības pārbaudi un finanšu piedāvājuma pārbaudi un kura piedāvājums ir saimnieciski visizdevīgākais. Atbilstoši visām nolikuma prasībām par saimnieciski izdevīgāko tika noteikts SIA Rīgas firma "Pamats" piedāvājums, kuram citu starp bija arī zemākā cena, informēja slimnīca.

Jau ziņots, ka "Pamats" valdes loceklis Aleksandrs Kreicers bija apcietināts BKUS korupcijas skandāla lietā. KNAB uzsācis kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām saistībā ar publiskajiem iepirkumiem BKUS vajadzībām. Veiktas vairāk nekā divdesmit kratīšanas dažādos Latvijas reģionos. Kratīšanu laikā izņemti finanšu līdzekļi dažādās valūtās vairāk kā 700 000 latu apmērā, kuru izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā.

Raidījums "Nekā Personīga" iepriekš ziņoja, ka kopš 2006.gada sākuma Rīgas firma "Pamats", kas būvē arī "vecāku māju", atzīta par uzvarētāju vairāk nekā desmit ārstniecības iestāžu būvniecības un renovācijas iepirkumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!