Foto: F64

Ministru kabinets otrdien, 7. jūnijā, lēma Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja amatā iecelt līdzšinējo inspekcijas vadītāja vietnieci Gunitu Kovaļevsku.

Labklājības ministrijā (LM) norādīja, ka kopš gada sākuma līdzšinējais VBTAI vadītājs Jānis Ābele nolēma pamest amatu pēc savas iniciatīvas, inspekcija darbojas bez vadītāja. Lai stiprinātu Inspekcijas kapacitāti un nodrošinātu aktuālo uzdevumu virzību bērnu tiesību aizsardzības politikas jomā kopumā, vadītāja amata vietu nepieciešams aizpildīt iespējami drīz.

Kopš 2016. gada, kad darbu atstāja VBTAI ilggadīga vadītāja, uz minēto amata vietu organizētie konkursi ir vai nu beigušies bez rezultāta, vai amatā apstiprinātie pretendenti nav uzņēmušies veikt inspekcijas vadību ilgstoši.

Šā gada aprīlī organizētajā VBTAI vadītāja amata konkursā pretendenti izrādīja vājas zināšanas un pauda nepārliecinošu motivāciju ieņemt minēto amatu, kas zināmā mērā pierāda, ka inspekcijas vadības funkcijas, visticamāk, varētu uzņemties jomas profesionālis un entuziasts, skaidro ministrijā.

LM norāda, ka Kovaļevska sevi ir pierādījusi kā kompetents un atbildīgs darbinieks, kas lieliski pārzina bērnu tiesību aizsardzības principus, jomas problēmaspektus un jomas attīstības virzienus - gan tos, kas tiesību aktos jau noteikti, gan tos, kas vēl attīstāmi.

Kovaļevskai jau ilgstoši nācies veikt vadītāja pienākuma izpildi, viņa pārzina ne tikai politikas īstenošanas un attīstības jautājumus, bet arī veiksmīgi vada un pārvalda VBTAI administratīvo darbu, rūpējas par komandas vienotību, komandas izglītošanu un atbalstu, kā arī veic saimniecisku darbību ar iestādes resursiem.

Ministrija īpaši novērtē Kovaļevskas zināšanas un pieredzi, risinot tiesību normu piemērošanas jautājumus, tai skaitā sadarbībā ar jomā iesaistītajām iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!