Ministru kabinets otrdien iekļāva valsts imunizācijas programmas vakcinācijas kalendārā pusaudžu vakcināciju pret B hepatītu, informēja Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļā.
Šogad ir plānots vakcinēt 14 gadus vecos pusaudžus pret B hepatītu. Statistikas dati liecina, ka šajā vecumā daudz jaunieši slimo ar B hepatītu.

Pašlaik spēkā esošie noteikumi nosaka, ka šogad bērni no viena līdz 18 gadu vecumam tiks vakcinēti pret ērču encefalītu. Vakcīnu par valsts budžeta līdzekļiem saņems tie bērni, kuri dzīvo teritorijās, kur ir novērojama visaugstākā saslimstība ar ērču encefalītu bērniem. Šīs teritorijas noteiks Sabiedrības veselības aģentūras speciālisti.

Noteikumi ir papildināti ar pienākumiem ārstniecības personai informēt pacientu par vakcinācijas nozīmi, lai izvairītos no saslimšanas ar infekcijas slimībām. Finansiālu apsvērumu dēļ par valsts budžeta līdzekļiem nav iespējams vakcinēt visus iedzīvotājus pret visām infekcijas slimībām, piemēram, ērču encefalītu, vējbakām u.c., tādēļ ir svarīgi pacientiem apzināties savas veselības vērtību un izmantot medicīnas piedāvātās iespējas izvairīties no saslimšanas ar infekcijas slimībām, atgādina ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!