Rīgas reģiona attīstības aģentūras (RRAA) dibinātāji piektdien no amata atcēla bez konkursa amatā nokļuvušo aģentūras ģenerāldirektoru Danu Bērtuli, kurš pērn izrādījās zadzis elektrību. Dibinātāji arī nolēma uz šo amatu rīkot konkursu.
Grozījumi aģentūras statūtos, kas paredzētu konkursa rīkošanu uz RRAA ģenerāldirektora amatu, piektdien netika izdarīti, jo juridiskie konsultanti atzina, ka tie nav nepieciešami konkursa rīkošanai.

Bērtulis žurnālistiem pauda, ka ir gandarīts par politiski pareizo lēmumu rīkot konkursu ģenerāldirektora amatam, jo tāds bija jārīko jau pašā sākumā. Bērtulis sacīja, ka piedalīsies konkursā, ja viņam patiks konkursa nolikums.

Tāpat Bērtulis norādīja, ka ažiotāža ap viņu no sākta gala ir bijusi politiska spēle.

Petrovičs žurnālistiem sacīja, ka konkursa nolikumu uz RRAA ģenerāldirektora amatu izstrādās aģentūras padomes tehniskā komiteja vienas nedēļas laikā. Ja padome nolikumu apstiprinās, tad tiks izsludināts konkurss, kurš ilgs 42 dienas.

Jau ziņots, ka neilgi pēc Bērtuļa apstiprināšanas atklājās, ka viņš pagājušā gada rudenī ir pieķerts elektrības zādzībā. Bērtulis bija nelikumīgi ieracis vēl vienu elektroenerģijas kabeli uz savu privātmāju Ādažos, par ko viņam noteikts sods 1922,54 latu apjomā. Viņam arī gadījās sameloties par apstākļiem, kādos zādzība notikusi.

Par Bērtuļa atbrīvošanas nepieciešamību pēc skandāla ar nelikumīgi ierīkoto elektroenerģijas kabeli uz viņa privātmāju Ādažos ir izteikušās vairākas augstas amatpersonas - premjers Andris Bērziņš, Rīgas mērs Andris Ārgalis, "Latvijas Ceļa" pārstāve Rīgas mēra amata kandidāte Aija Poča u.c.

Pats Bērtulis gan atlūgumu rakstīt negrasījās, jo uzskatīja to par pašvaldību vēlēšanu rezultātā radītu kampaņu un apgalvoja, ka sabiedrība esot nogurusi no "Šķēles podu, Inkēna virtuves iekārtu un Kamaldiņa sinagogas" skandāliem.

Rīgas reģiona attīstības aģentūras akcionāri ir Rīgas un Jūrmalas pilsētas, Rīgas, Ogres, Tukuma un Limbažu rajonu pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!