"Es, sākot darbu Rīgas domē (RD), jaunajiem deputātiem aiznestu [Radjarda Kiplinga] "Džungļu grāmatu" (...) otrajā grāmatā, kad džungļos plosās sausums, tiek izsludināts ūdens pamiers," ceturtdien TV raidījumā "900 sekundes" pauda Gundars Bērziņš (TP), norādot, ka viņaprāt tieši Tautas partijas kandidāts Rīgas mēra amatam Andris Ārgalis ir spējīgs nest šo pamieru Rīgai.
Bērziņš apgalvoja, ka par spīti smagajai ekonomiskajai situācijai, citu partiju izvirzītie kandidāti "nāk ar kara cirvjiem", savukārt pašreiz pie varas esošie cīnās savā starpā. "Džungļos pat šakālis saprot, ka bada laikā jāsaglabā miers, savstarpēja cieņa," teica TP vecbiedrs, atzīstot, ka viņa pārstāvētā partija būtu gatava RD sadarboties ar visām partijām.

Pēc Bērziņa domām, Latvijas likumdošanas izmaiņas, tostarp, Satversmes grozījumi, mazina centrālās varas stabilitāti, tā darbosies "no viena ultimāta līdz nākamajam." Līdz ar to, pieaugs pašvaldību loma, īpaši pēc administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas.

Tāpat TP pārstāvis atzīmēja, ka bailēm no korupcijas pašvaldībā nebūtu jābūt tik visaptverošām, lai traucētu konstruktīvu darbu. "Bailes no korupcijas ir tādas, ka nevar pat pa asfaltu paiet, grimst kā pavasara dubļos. Tās nedrīkst būt visaptverošas...tad jau neko nedarām," teica Bērziņš, mudinot ļaut strādāt tiem, kuriem ir jāstrādā, taču vienlaikus uzsverot, ka tie, kuri ir vainīgi likumpārkāpumos, ir stingri jāsoda.

Komentējot savu atgriešanos politikā, bijušais veselības ministrs Bērziņš atzina, ka kandidē vēlēšanās, jo viņu uztrauc veselības aprūpes nozares attīstība Rīgā un viņam negribētos, lai tiktu sagrauts tas, kas ticis panākts līdz šim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!