Foto: DELFI
Nacionālā apvienība (NA) nav vērtējusi iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V) kā iespējamo Ministru prezidenta amata kandidātu, to plānots darīt apvienības valdes sēdē.

Paužot personīgo viedokli, NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš žurnālistiem pirmdien norādīja, ka ir strādājis kopā ar Kozlovski, un par viņu var teikt tikai to labāko.

"Viņš arī pārņēma satiksmes ministra amata pienākumus," atgādināja Bērziņš un vērsa uzmanību uz Kozlovska aktīvo iesaistīšanos "airBaltic" jautājumā.

Tāpat NA neesot vērtējusi partijas "Vienotība" līderes Solvitas Āboltiņas iespējamo kandidatūru, taču apvienības ieskatā, izvēloties premjera amata kandidātu, svarīgs kritērijs ir sabiedrības uzticība. Noprotams, ka Āboltiņa šo kritēriju neizturētu.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma pirmdien paziņoja par valdības demisiju.

Pēc viņas teiktā, valdība ir sagatavojusi divus valsts budžetus, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. Straujumas ieskatā pēc šī perioda nepieciešamas jaunas idejas, pienesums, jauna enerģija, kas ļautu uz iesākto darbu pamata turpināt iesākto.

Straujuma valdības vadītājas pienākumus sāka pildīt 2014. gada 22. janvārī, stājoties iepriekšējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) vietā, kurš paziņoja par savu demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas 2013. gada novembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!