Premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) partijas biedrs – LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš uzskata, ka "valsts augstākajām amatpersonām nav tiesību uz emocionālu viedokli". No Zatlera un Godmaņa pirmdienas tikšanās Bērziņš sagaida "veselo saprātu" no abām pusēm, jo patlaban situācija valstī nepieļauj pāris mēnešu ilgu haosu, kura laikā tiktu veidota jauna valdība vai vēlēta Saeima.
Bērziņš LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka Valsts prezidenta piektdienas paziņojums, kurā viņš paziņo par neuzticību Godmanim, "ir pārsteidzīgs lēmums". "Pārmetumi Godmanim varētu būt tad, ja Godmaņa frakcijā būtu 51 deputāts, bet LPP/LC ir 10 deputāti...(..) ..prezidentam vajadzētu saprast kompromis jēgu un būtību valstī," sacīja Bērziņš.

Arī Tautas partijas valdes loceklis - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns pirmdien raidījumā sacīja, ka pašreizējā situācijā valstī jābūt uzticībai starp "centrālajām valsts amatpersonām".

Jau vēstīts, ka Zatlers piektdienas vakarā paziņoja, ka vairs neuzticas Godmanim, kurš trīs dienu laikā esot vairākkārt kardināli mainījis savu viedokli par paša izstrādāto valdības reorganizācijas plānu. Godmanis TV raidījumā sacīja, ka Zatlers esot pārpratis situāciju, norādot, ka pirmdien tiksies ar Valsts prezidentu un pārrunās šos jautājumus. Vienlaikus Godmanis uzsvēra, ka premjeram uzticību izsaka Saeima, nevis Valsts prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!