Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas Valsts prezidenta pilnvaras ir pietiekamas un tās nevajadzētu paplašināt, taču, iespējams, ka piemērotāko cilvēku šim amatam vajadzētu vēlēt tautai, nevis parlamentam, - šādu viedokli intervijā žurnālam "Sestdiena" pauž pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Viņaprāt, Valsts prezidenta pilnvaras ir plašākas nekā vajadzētu. "Tās varas ir pietiekami. Ceru, ka vairs nekad neatgriezīsies tie laiki, kad visu noteiks un valdīs viens cilvēks," sacījis Bērziņš.

Vaicāts, vai viņš ir par vai pret tautas vēlētu prezidentu, Bērziņš noteicis: "Tas, kādā veidā prezidents tiek ievēlēts, nebūtu tik svarīgi. Varbūt ņemot vērā visu, kas mums te notiek, būtu labāk, ja ievēlētu tauta, nevis parlaments. Taču, runājot par funkcijām, es neredzu, ka būtu kāda vajadzība mainīt," tā Bērziņš.

Jautāts, vai tādā gadījumā cīnītos par tautas vēlēta prezidenta posteni, viņš nosaka: "Man vēl ir daudz jāstrādā, lai līdz nākamajai kandidēšanas reizei vispār tiktu. Ir jautājumi, kas ir jārisina tagad, un, kā būs tālāk, tad jau dzīve rādīs."

Jau ziņots, ka šā gada 2.jūnijā Saeima balsojumā Valsts prezidenta amatā atbalstīja piecu "zaļzemnieku" izvirzīto, no Vidzemes ievēlēto deputātu, bijušo "Unibankas" vadītāju Bērziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!