Premjera amata kandidāts Andris Bērziņš piektdien partijām piedāvāja savu valdības modeli, kurā strīdīgie ārlietu un satiksmes ministru amati piešķirti "Latvijas ceļam" (LC).
Saskaņā ar Bērziņa piedāvājumu Tautas partijai (TP) jaunajā valdībā pienāktos pieci amati - finansu, iekšlietu, zemkopības, ekonomikas un izglītības un zinātnes ministra, vai kultūras ministra amats.

LC ieņemtu satiksmes, ārlietu, izglītības un zinātnes vai kultūras ministra amatus.

TP priekšsēdētājs Andris Šķēle jau iepriekš paziņojis, ka TP nevēlas finansu ministra amatu, uzskatot, ka tam jāiet kopā ar premjeru, bet noteikti vēlas satiksmes vai ārlietu ministra amatu.

"Tēvzemei un Brīvībai"\LNNK jaunajā valdībā pienāktos četri krēsli - aizsardzības, labklājības, vides aizsardzības un reģionālās attīstības un īpašo uzdevumu ministra amats sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām.

Savukārt Jaunajai partijai pienāktos tieslietu ministra amatu un augstākās izglītības un zinātnes valsts ministra amatu.

Partiju atbildes par šo modeli premjera amata kandidāts gaidīs līdz 2.maija plkst. 10. Bērziņš preses konferencē uzsvēra, ka, sastādot jauno valdību, ievērots proporcionalitātes, pēctecības un solidāras atbildības, kā arī līdzsvarotības princips.

Bērziņš norādīja, ka pie minētā amatu sadalījuma ārlietu ministra posteni varētu ieņemt tāpat kā līdz šim Indulis Bērziņš, satiksmes ministra amata Anatolijs Gorbunovs, savukārt izglītības un zinātnes ministra kandidāts no "Latvijas Ceļa" ir Jānis Gaigals, bet kultūras ministra kandidāte Karina Pētersone.

Bērziņš uzskata, ka iepriekšminētie cilvēki spētu nodrošināt gan iepriekšējo valdību iesāktos darbus, īpaši uzsverot izglītības jautājumus. Pēc viņa teiktā, izglītības jomā būtu jāpanāk izglītības līmeņa tuvošanos Eiropas Savienības standartiem, kā arī jāattīsta pieaugšo izglītība.

Premjera amata kandidāts piebilda, ka nevēlas komentēt citu partiju iespējamos ministru amatu kandidātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!