Foto: AFI
Prezidenta amata kandidāts no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS ) Andris Bērziņš noliedz, ka 178 000 latu Lauku atbalsta dienesta maksātie līdzekļi iztērēti privātam mājoklim nevis atpūtas kompleksa izveidei viņa īpašumā "Kājiņas" Cēsu novada Drabešos, svētdien informē LTV raidījums "De Facto".

Žurnālisti pārliecinājās, ka objektā saimnieciskā darbība nenotiek un arī apkārtnes viesu namu saimnieki nebija dzirdējuši par tādu konkurentu. Jau vēstīts, ka aizdomas par Eiropas fondu līdzekļu izlitetošanu personīgām vajadzībām nevis biznesam, piektdien pauda portāls " Pietiek.com". Tā pārstāvji arī versušies ar iesniegumu Ģenerālprokuratūrā.

Jautāts vai viņš dzīvo atpūtas kompelskā, Bērziņš pavēstījis, ka viņa īpašumā " ir vēl viena māja, bet viņš dzīvojot vecajā mājā". Atpūtas komplekss esot bijis izveidots, bet krīzes dēļ slēgts.

Tiek norādīts, ka Bērziņam vairs nav jāsatraucas, ka kāds varētu pārvērtēt viņa ģimenei piešķirto līdzekļu izlietojumu. Lauku atbalsta dienestā šis projekts visticamākais nu jau iegūlis arhīvu mapēs. Šādiem projektiem parasti uzraudzību veic vēl piecus gadus, kas nozīmē, ka šobrīd nevienu vairs neinteresē, cik mērķtiecīgi iztērēti "Kājiņām B" piešķirtie 178 tūkstoši latu.

Kā ziņots, saņemto Lauku atbalsta dienesta finansējumu Bērziņu ģimenes uzņēmums " Kājiņas B", kas pieder Bērziņa dēlam un meitai, gada pārskatā pieminēja arī par 2005. gadu, kad saskaņā ar šo dokumentu notika "aktīvās atpūtas kompleksa izveidošana", kā arī "uzņēmuma materiāli tehniskās bāzes nodrošināšana".

Portāls uzsvers, ka kopš 2006. gada uzņēmums gada pārskatā raksta faktiski vienu un to pašu: "Plānots paplašināt saimniecisko darbību, piedāvājot daudzveidīgāku atpūtas kompleksa pakalpojumu klāstu."

Tieši tāds pats ieraksts atrodams arī Bērziņu ģimenes uzņēmuma 2007. gada pārskatā, no kura izriet - oficiāli gan par atpūtas kompleksa izveidošanu, gan par tā pakalpojumu klāsta paplašināšanu joprojām rūpējas precīzi divi uzņēmuma darbinieki.

Arī 2008. gada pārskatā ziņots tas pats: "Plānots paplašināt saimniecisko darbību, piedāvājot daudzveidīgāku atpūtas kompleksa pakalpojumu klāstu." Savukārt viss 2008. gads esot pavadīts, "galveno uzmanību veltot jaunu klientu piesaistei", un, ja ticēt Aigara Bērziņa parakstītajam gada pārskatam, tieši tādās pašās pūlēs pavadīts arī 2009. gads

Savukārt pērn saskaņā ar kārtējo gada pārskatu uzņēmuma darbinieku skaits, kas 2008. gadā bija palielinājies līdz trim, atkal atkritis atpakaļ uz diviem, taču, neraugoties uz to, Aigars Bērziņš joprojām plāno "paplašināt saimniecisko darbību, piedāvājot daudzveidīgāku atpūtas kompleksa pakalpojumu klāstu", kā arī apgalvo, ka "2010. gadā uzņēmums galveno uzmanību veltīja jaunu klientu piesaistei".

 Portāls norāda, ka uzņēmum neveic  aktivitātes, lai piesaistītu apmeklētājus.

Bērziņu ģimenes uzņēmums nav uzskatījis par vajadzīgu ievietot savu piedāvājumu ne asociācijas "Lauku ceļotājs" portālā (kurā kopumā ir 84 dažādi aktīvās atpūtas piedāvājumi), ne citās ārpusrīgas atpūtai veltītās datu bāzēs.

Tāpat nav atrodama uzņēmuma interneta lapa, un  uzņēmuma adrese, telefons un piedāvājums nav minēti vai publiskajās adrešu un telefonu datu bāzēs "zl.lv" un "1188.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!