Premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) partijas biedrs un frakcijas vadītājs Andris Bērziņš uzskata, ka esošā koalīcija neizjuks līdz rudenim, taču oktobrī varētu būt nopietns mēģinājums gāzt valdību.
Bērziņš portālam "Delfi" sacīja, ka patlaban no partijām nav jūtama vēlme gāzt Godmaņa valdību, lai gan it kā pastāv domstarpības starp Tautas partiju (TP) un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) novadu reformas jautājumos, kā arī no TP izskan dažādi priekšlikumi par LPP/LC un TB/LNNK vadītu ministriju un sekretariātu likvidēšanu, par ko gan neesot bijusi runa iepriekš valdības partiju parakstītajā koalīcijas līgumā.


"Ja Godmanim izdosies stabilizēt inflāciju, sakārtot ekonomiku, pārvarēt abus referendumus, uztaisīt nākamā gada budžetu, tad tas kārdinājums gāzt valdību varētu rasties," sacīja Bērziņš, skaidrojot, ka Godmanis esot "liesā darba darītājs", par kuriem interesi neviens neizrādot, taču cita vēlme varētu būt par "trekniem darbiem".


Jau vēstīts, ka gada sākumā asas domstarpības izvērtās starp TP un ZZS par novadu reformas īstenošanu, TP politiķi pat draudēja izstāties no koalīcijas, ja neizdosies īstenot plānoto. Tuvākajā laikā Saeimai jāskata vairāki desmiti ar novadu reformas pabeigšanu saistīti likumprojekti, kuru pieņemšanā koalīcijas partijas cer uz opozīcijas, tostarp "Jaunā laika" atbalstu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!