Veselības ministrs Gundars Bērziņš (TP) ceturtdien Turcijā Pasaules veselības organizācijas (PVO) konferencē saņēmis balvu par neveselīgas pārtikas ierobežošanu Latvijas skolās.

Bērziņš balvu saņēmis 220 kandidātu konkurencē. Balva piešķirta par politiski atbildīgu darbu saistībā ar neveselīgas pārtikas izskaušanu mācību iestādēs.

PVO, apbalvojot Bērziņu, arī īpaši uzsvērusi, ka viņam izdevies tas, ko nav panākušas daudzas valstis.

Kā ziņots, Veselības ministrijas pārstāvji Stambulā piedalās PVO konferencē par aptaukošanās problēmām Eiropā. PVO aicina pievērst lielāku uzmanību iedzīvotāju liekā svara un aptaukošanās mazināšanai, jo, pēc PVO veiktajiem pētījumiem, vairāk nekā pusei pieaugušo un piektajai daļai bērnu Eiropas reģionā ir liekā svara problēmas.

Kā ziņots, no 1.novembra Latvijas skolās un bērnudārzos ir aizliegts tirgot neveselīgu pārtiku un dzērienus, piemēram, čipsus, krāsainās limonādes, kvasu, krāsvielas saturošas košļājamās gumijas.

Skolās nedrīkst izplatīt krāsvielas un saldinātājus saturošas konfektes, karameles un dražejas, krāsvielas saturošas košļājamās gumijas, čipsus un dažādas citas sāļās uzkodas, kā arī dzērienus, kuriem pievienotas krāsvielas, saldinātāji, konservanti, kofeīns un aminoskābes. Šādas vielas satur dažādas krāsainās limonādes, piemēram, "Coca-Cola", "Pepsi", kvass un enerģijas dzērieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!