Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš ir pārtraucis atvaļinājumu un rīt, 4.martā, plkst.7 sasaucis ārkārtas Nacionālās drošības padomes sēdi, portālu "Delfi" informēja Prezidenta preses dienestā.

Tiek uzsvērts, ka situācija Ukrainā joprojām ir satraucoša, vērojams situācijas saspīlējums. Ukrainā pastāv reāli militāras iejaukšanās draudi, kas raisa pamatotu satraukumu Latvijas sabiedrībā.

Jau pagājušo trešdien, 26.februārī, šis jautājums tika skatīts kārtējā Nacionālās drošības padomes sēdē, kur tika uzklausīts ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (RP) ziņojums par Ukrainu un valsts augstākās amatpersonas izvērtēja šo sarežģīto situāciju.

NDP vada Valsts prezidents. Padomē strādā Saeimas priekšsēdētājs, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs, Ministru prezidents, aizsardzības ministrs, ārlietu ministrs, iekšlietu ministrs. Padomes sēdēs ir tiesības piedalīties ģenerālprokuroram.

Jau ziņots, ka pirmdien turpinās militārā spriedze Ukrainā - Krievijas karavīri ir pārņēmuši vairumu Krimas pussalas militāri stratēģisko objektu, bet pasaulē turpinās politiski centieni novērst konfliktu un izdarīt spiedienu uz Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!