Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka Ukrainas konflikta attīstība, Krievijas parlamentam akceptējot karaspēka ievešanu Krimā, nav risinājums, bet gan bezizeja. Tāpat Bērziņš uzskata, ka Ukrainā asiņu jau izlijis pietiekami daudz,  sociālajā tīklā "Twitter" rakstījis pats valsts prezidents.

"Militārā intervence nav veids, kā civilizētā pasaulē risināt konfliktus. Ukrainā izlijis pietiekami daudz asiņu, lai beidzot apstātos! Tas nav risinājums, tā ir bezizeja," rakstījis Bērziņš. Prezidents šobrīd atrodas atvaļinājumā.

Savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) sociālajos tīklos apliecina, ka valsts augstākās amatpersonas šovakar apspriedušas situāciju Ukrainā. "Tikko beidzām apspriesties ar Saeimas priekšsēdētāju un Ministru prezidenti par konkrētiem soļiem," raksta ministrs.

Jau vēstīts, ka Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien ārkārtas sēdē vienbalsīgi atbalstīja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut Krimā izmantot Krievijas karaspēku, vēsta aģentūra UNIAN.

Par to nobalsoja visi 90 klātesošie senatori, aplaudējot pēc lēmuma pieņemšanas. Lēmums stājas spēkā tā pieņemšanas un parakstīšanas dienā.

Vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien vērsās pie parlamenta augšpalātas ar lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Krimas teritorijā, līdz stabilizēsies sabiedriski politiskā situācija valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!