Foto: LETA
Par Beverīnas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Māris Zvirbulis ("Beverīnas spēks"), informēja pašvaldībā.

Zvirbuļa kandidatūru izvirzīja bijušais priekšsēdētājs Sandris Brālēns ("Beverīnas spēks").

Viņa ievēlēšanu amatā atbalstīja astoņi no deviņiem deputātiem - tikai Cilda Purgale ("Abulieši") neatbalstīja Zvirbuļa ievēlēšanu.

Zvirbulis atklāja, ka viņš vēlēsies rast mieru novadā, atrodot dažādus savstarpējus kompromisus.

"Ir vairāki aizkavējušies darbi, kas jāizdara, lai novads varētu darboties, piemēram, jāpieņem novada budžets. Tas iepriekš nebija izdevies domstarpību dēļ, tāpēc jāatrod kāds kompromiss," uzskata Zvirbulis.

Priekšsēdētājs atklāja, ka savstarpējo saasināto attiecību dēļ deputāti vērsušies pie viņa un aicinājuši, lai Zvirbulis stājas šajā amatā.

"Pašvaldībā reorganizācijas un stila maiņas netiks veiktas, bet vadīsim novadu tā, lai tas darbojas, lai darbojas visas iestādes un viss notiek," piebilda Zvirbulis.

Iepriekšējais priekšsēdētājs Brālēns no amata tika atbrīvots 11. februārī. Politiķa atbrīvošanu ierosināja Purgale, Inguna Kondratjeva ("Abulieši"), Sergejs Melngāršs ("Kaugurieši"), Romāns Vaščenko ("Savieši") un Iveta Rambola ("Kaugurieši").

Par Brālēna atstādināšanu balsoja pieci deputāti, pret - četri.

Priekšsēdētāja amatam tika izvirzīts Melngāršs, taču, iegūstot tikai trīs balsu atbalstu, amatā ievēlēts netika.

Kā iepriekš informēja Purgale, lēmums par Brālēna atstādināšanu pieņemts, jo viedokļi domē dalījušies, ir daudzi jautājumi, par kuriem nav izdevies nobalsot, arī šī gada budžets vēl nav pieņemts.

"Pašreiz domē valda vienpersonisks darba stils un mēs vai nu nespējam, vai nevaram pieņemt kompromisus," uzskata Purgale.

Brālēns tika ievēlēts aizvadītā gada 22. augustā, kad no amata tika atbrīvota Purgale.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!