Foto: DELFI
Gada pirmajā dienā no brīvdienām atsaukti Iekšlietu ministrijas (Iem) dienestu - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta(VUGD), kā arī Valsts robežsardzes(VRS) darbinieki, lai sniegtu palīdzību a/s “Latvenergo” bez elektrības palikušo mājsaimniecību problēmas risināšanā, informē IeM preses dienests.

Pēc jaunākajām VUGD rīcībā esošajām ziņām, bez elektrības stiprā sniega dēļ Latvijā ir palikušas ap 65 000 mājsaimniecību.

Jau kopš 30. decembra vakara VRS darbinieki snieguši palīdzību Daugavpils regionā, kur izveidojusies īpaši sarežgīta situācija un "Latverenrgo" lūdzis VRS atbalstu teritorijas apsekošanā.

VRS priekšnieks Normunds Garbars informē, ka robežsargi palīdz gan ar saviem cilvēku resursiem, gan tehniku - sniega motocikliem. Vakar palīdzība sniegta Madonas, Preiļu, Rēzeknes, Ludzas apkārtnē, bet šodien papildus cilveki nepieciešami arī Daugavpils, Viļakas, Krāslavas apkārtnē. Nepieciešamie VRS darbinieki tiek atsaukti no brīvdienām, jo uz robežas strādājošo robežsargu skaits netiek samazināts. Savukārt VUGD sniedz savu palīdzību uz elektrolīnijam sakritušo koku novākšanā.

Par Iekšlietu ministrijas iestāžu atbalstu energoapgādes problēmu risināšanā iekšlietu ministre kā atbildīgo koordinatoru ir nozīmējusi VUGD priekšnieka vietnieku Aldi Lieljuksi.

Lieljuksis informē, ka elektroapgādes problēmas tiek risinātas, piesaistot arī Nacionālo bruņoto spēku tehniku, jo biezās sniega kārtas dēļ “Latverenrgo” elektrolīniju apsekošanu vietām iespējams veikt tikai ar sniega motocikliem vai bruņu transportieriem.

Pēc "Latvenergo" ziņām, vissliktākā situācija ir Austrumu reģionā - ap Rēzekni, Jēkabpili, Ludzu un Preiļiem, kā arī uz Vidzemes pusi.

Jau ziņojam, ka apjomīgi elektroapgādes traucējumi laikapstākļu dēļ Latgales pusē bija vērojami arī Ziemassvētku brīvdienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!