Ceturtdienas rītā īsi pēc plkst.9.00 vairs tikai aptuveni 1500 valsts energokoncerna "Latvenergo" klientiem elektrības nebija vispār vai bija traucēta elektroapgāde. Trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu nav konstatēti būtiski jauni traucējumi elektriskajos tīklos, informē uzņēmums.

AS "Sadales tīkls" remontbrigādes darbu turpināja arī vakarā un naktī, novēršot bojājumus Latvijas ziemeļaustrumos un austrumos.

"Latvenergo" norāda, ka, atjaunojot elektroapgādi, primāri tiek pieslēgti sabiedriskas nozīmes objekti un iestādes, kā arī atjaunota vidējā sprieguma maģistrālo līniju darbība, kas nodrošina ar elektrību blīvāk apdzīvotas teritorijas. Šobrīd norit darbs tehniski sarežģītāko bojājumu novēršanai zemsprieguma elektrolīnijās un pieslēgumu atjaunošanai sezonālas lietošanas objektos – vasarnīcās, dārza mājiņās, šobrīd neapdzīvotās lauku mājās, saimniecības ēkās un tamlīdzīgos objektos.

Novēršot bojājumus, trešdien strādāja 300 brigādes, piesaistot 750 cilvēkus, tika nomainīti 180 elektrolīniju balsti, trases atbrīvotas no neskaitāmiem vēja gāztiem kokiem. Paralēli maģistrālo elektrolīniju darbības atjaunošanai ar helikopteru tika tīrītas augstsprieguma līnijas Rīgas apkārtnē – Ķemeros, Ropažos un citur.

Lai paveiktu darbus iespējami īsākajā laikā, AS "Sadales tīkls" piesaista papildu spēkus no citiem reģioniem. Jau trešdien Gulbenes nodaļai palīgā devās Ventspils un Liepājas brigādes, ceturtdien Ludzas nodaļai novērst bojājumus palīdzēs Dobeles, Bauskas, Jelgavas remonta un celtniecības brigādes.

AS "Sadales tīkls" brigādes ceturtdien arī gatavojas vētrai, kas saskaņā ar sinoptiķu prognozēm gaidāma ceturtdien pēcpusdienā un naktī uz piektdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!