Foto: DELFI
Pēc otrdienas vētras vēl jorpojām tūkstošiem mājsaimniecību ir bez elektrības, lai gan naktī uz trešdienu AS "Sadales tīkls" remonta brigādes ir uz pusi samazinājušas avārijas atslēgumu skaitu, informē AS "Latvenergo".

Vislielākais avārijas atslēgumu skaits trešdienas priekšpusdienā ir Daugavpils (4600), Ludzas (2400) un Balvu apkārtnē (945).

Ziemeļvidzemē, kur lielākie postījumi bija otrdienas pēcpusdienā, ir novērsta lielākā daļa bojājumu. Šobrīd norit situācijas stabilizēšanas darbs, pabeidzot darbus Gulbenes apkārtnē (1200 atslēgumu), Valmieras-Rūjienas elektrolīnijā (650), Cēsu-Piebalgas elektrolīnijā (550).

Galvenie remotbrigāžu spēki tiek koncentrēti seku novēršanai Latvijas austrumos, piesaistot brigādes no reģioniem, kuros ir likvidēta lielākā daļa postījumu. Strādā visas AS "Sadales tīkls" Austrumu reģiona brigādes, kā arī tiek piesaistītas papildu brigādes no Rietumu (Kurzemes) reģiona. Lai prioritāri pieslēgtu elektrību sabiedriskas nozīmes objektos un iestādēs, AS "Sadales tīkls" ir apzinājusi situāciju ar vietējām pašvaldībām, kā arī savstarpēji sadarbojas iespējami ātrākai vētras seku novēršanai.

Ņemot vērā postījumu dinamiku un apmērus, AS "Sadales tīkls" otrdien izsludinājis masveida bojājumu situāciju (MBS). Tā stājas spēkā, ja ir liels traucējumu skaits vidējā sprieguma un zemsprieguma elektroietaišu lietotāju elektroapgādē, kurus nav iespējams novērst, izmantojot elektroiekārtu atbildīgās Ekspluatācijas nodaļas personālu, atbilstošajā reģionā izvietoto remontceltniecības struktūru un piesaistīto darbuzņēmēju resursus 24 stundu laikā.

Jau vēstīts, ka pirmdien un otrdien Latvijā plosījās spēcīga vētra, vēja ātrumam sasniedzot 22 – 25 metrus sekundē. Otrdien vakarā bez elektrības bija aptuveni 40 000 AS "Latvenergo" klientu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!