Foto: Publicitātes foto
Ja Rīgas sabiedriskā transporta pasažierim uz sejas nebūs maska, tas no transporta tiks izsēdināts, pēc Civilās aizsardzības komisijas sēdes sanākušajiem žurnālistiem teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP).

Viņš atzina, ka patlaban situācija pilsētā tiek kontrolēta – ir zināms, kā rīkoties, un arī pašlaik var paļauties uz daudzām iestrādnēm, kas tika izveidotas pavasarī Covid-19 situācijas ierobežošanai, pauda Staķis.

Sanāksmē tika pievērsta uzmanība masku valkāšanai sabiedriskajā transportā. Tika nolemts, ka Rīgas domes Labklājības departaments ar maskām nodrošinās sociāli mazaizsargātās grupas. Vienlaikus tika apspriests jautājums, ko darīt ar iedzīvotājiem, kas maskas nevēlas valkāt. Staķis atgādināja, ka gandrīz visi lielākie uzliesmojumi, kas ir bijuši, ir saistīti ar sabiedrisko transportu.

"Mums ir svarīgi nodrošināt, lai mācības skolās notiek klātienē. Ja jūs nevalkājat masku sabiedriskajā transportā, jūs lielā mērā apdraudat to, ka mācības klātienē nevarēs notikt. Aicinu cilvēkus būt atbildīgiem," uzsvēra Staķis.

Rīgas pašvaldības policija sadarbojas ar "Rīgas satiksmi" un veiks kopīgus pasākumus sabiedriskajā transportā arī savā ikdienas darbā. Tiem pasažieriem, kas nevēlas sabiedriskajā transportā braukt ar masku, jārēķinās, ka viņi var tikt izsēdināti no tā.

No otrdienas sabiedrisko transportu ekrānos ir paziņojumi par nepieciešamību vilkt masku, kā arī šīs nedēļas laikā tiks sagatavotas uzlīmes durvīm, kas brīdinās, ka sabiedriskajā transportā varēs atrasties tikai maskā. Tāpat arī šādi brīdinājumi būs izvietoti sabiedriskā transporta pieturvietās. Tā kā visi pieejamie transporta līdzekļi atrodas kustībā, biežāku reisu skaitu "Rīgas satiksme" patlaban nevar nodrošināt, taču tiks ieviests "Covid grafiks", līdzīgi kā tagad eksistē "vasaras" un "ziemas" transportu kursēšanas biežums, pauda Staķis.

Reizē mērs atzina, ka masku, aizsargtērpu un citu aizsarglīdzekļu krājumi pietiek vairākiem mēnešiem, taču tos netaupīs sliktākai situācijai, bet departamentiem un iestādēm būs nepieciešams nodrošināt piegādes ķēdes, lai gan aizsargmaskas un dezinfekcijas šķidrumus varētu pasūtīt pašas. Viņš neslēpa, ka būs nepieciešama valsts palīdzība, sevišķi aizsargmasku jautājumā, jo maznodrošinātajām grupām nepieciešams nodrošināt pastāvīgu apriti.

Tāpat arī izpilddirektorei ir lūgts sagatavot rīkojumu un rīcības plānu, kā Rīgas domes pakļautībā esošās iestādes varētu strādāt attālināti.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 5. oktobrī, Rīgas domes sēdē deputāti apstiprināja Rīgas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sastāvu, tās nolikumu un apziņošanas shēmu.

Komisija ir koordinējoša un konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir koordinēt civilās aizsardzības pasākumus katastrofu un to draudu gadījumā, kā arī veicināt civilās aizsardzības jautājumu risināšanu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, skaidroja domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!