Foto: DELFI
Pēc viena pretendenta mutiskas izvērtēšanas komisija nolēmusi bez rezultāta izbeigt konkursu uz Datu valsts inspekcijas (DVI) direktora amatu.

Kā informēja Valsts kancelejas pārstāve Zaiga Barvida, konkursā uz DVI vadītāja vietu tika saņemti četri pieteikumi, no kuriem trīs tika iesniegti pēc pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām, un komisija lēma viņu pieteikumus neizskatīt.

Pēc viena pretendenta mutiskās izvērtēšanas komisija nolēma beigt konkursu bez rezultāta, ko akceptēja arī tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

2016.gadā tiks sludināts jauns konkurss uz DVI vadītāja amatu.

Kā ziņots, Valsts kanceleja bija izsludinājusi konkursu uz DVI direktora amatu. Pretendentam nepieciešams maģistra grāds tiesību zinātnē vai vadības zinību jomā, vismaz piecu gadu darba pieredze vadošā amatā, vismaz divu gadu darba pieredze valsts pārvaldē, labas zināšanas par fizisko personu datu aizsardzību un citiem inspekcijas kompetencē esošajiem jautājumiem, labas zināšanas informācijas tehnoloģiju jomā, labas zināšanas administratīvajās tiesībās un procesā, tāpat pretendentam jābūt izpratnei par valsts pārvaldes uzbūvi, darbības pamatprincipiem un budžeta plānošanu.

DVI direktora mēnešalga ir no 1821 eiro līdz 1917 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Kā ziņots, oktobrī valdība nolēma ar nākamā gada 1. janvāri no amata atbrīvot DVI vadītāju Signi Plūmiņu saistībā ar amata pilnvaru beigšanos.

Tieslietu ministrijas ieskatā Plūmiņa neesot nodrošinājusi pietiekamu iekšējo kontroli pār normatīvo aktu aktualizāciju, līdz ar to pastāv normatīvo aktu nepareizas piemērošanas risks un risks, ka plānošanas dokumenti netiek pietiekami koordinēti, nenodrošinot plānoto darbību pēctecību.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), izvērtējot Plūmiņas darbību, konstatējis - Valsts kontrole 2012.gada vēstulē norādīja, ka Plūmiņa, pieņemot lēmumu par savu komandējumu izdevumu atlīdzināšanu, nav ievērojusi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktās prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!