Stiprā vēja dēļ bez sprieguma palikuši apmēram 100 transformatoru punktu visā Latvijā, informē "Latvenergo" Korporatīvo komunikāciju departamenta Ārējo komunikāciju daļas vadītājs Andris Siksnis.
Bojājumi konstatēti pārsvarā jūras piekrastē Ziemeļu elektriskajos tīklos - Limbažu un Salacgrīvas apkārtnē, kā arī Rietumu elektriskajos tīklos - Ventspils, Dundagas apkārtnē un citur. Bojājumi gan neesot kritiski, apgalvoja Siksnis. Elektropārvades līnijas bojātas izklaidus un pārsvarā mazapdzīvotos rajonos.

Siksnis norādīja, ka drošības apsvērumu dēļ bojājumi tiks novērsti rīt. Atjaunot sagāztos balstus un elektrības vadu pārrāvumus tumsas dēļ pagaidām nav iespējams. Ja naktī vējš pastiprināsies, iespējams, bojājumi būs lielāki.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra prognozē, ka nelabvēlīgie laika apstākļi saglabāsies arī turpmākajā diennaktī. Stiprais vējš varētu sabojāt valsts svētku noformējumu, kas jau izvietots Rīgā, tāpēc pieņemts lēmums daļu noformējuma elementu demontēt.

Šonakt un turpmākajā diennaktī Latvijā saglabāsies stiprs vējš. Rīgā vēja ātrums brāzmās var sasniegt 22 metrus sekundē, bet jūras piekrastē - 28-30 metrus sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!