Foto: LETA

Reģistrētā bezdarba līmenis Covid-19 pandēmijas dēļ visstraujāk pieaudzis Rīgā un Pierīgā, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

"Šī krīze ir iezīmējusi īpatnību, ka visvairāk tā ir skārusi tieši galvaspilsētu - Rīgu un Pierīgas reģionu," teica Somsone, piebilstot, ka Rīgā un Pierīgas reģionā reģistrētā bezdarba līmenis ir pieaudzis visstraujāk starp Latvijas reģioniem - no 4% līdz vairāk nekā 6%.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka augstākais reģistrētā bezdarba līmenis joprojām saglabājas Latgalē - apmēram 15%.

Simsone atgādināja, ka Latvijā kopumā reģistrētā bezdarba līmenis maijā pārsniedzis 8,2% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem. Kopumā bez darba ir vairāk nekā 75 000 iedzīvotāju.

Vienlaikus NVA vadītāja atzīmēja, ka pēdējo nedēļu laikā reģistrēto bezdarbnieku skata pieaugums ir būtiski samazinājies. "Ja augstākajā punktā mūsu rindas dienā papildināja vairāk nekā 1000 jaunu klientu, tad vakar [21.maijā] bija mazāk nekā 100 jaunu klientu. Tādējādi pieauguma temps ir nokrities, un nokrities būtiski," sacīja Simsone.

Tāpat viņa pastāstīja, ka maijā atkal sācis pieaugt reģistrēto vakanču skaits. Maijā reģistrēti vairāk nekā 4000 jaunu vakanču un kopumā šobrīd NVA ir vairāk nekā 17 000 reģistrētu brīvo darbavietu.

Tostarp lielākais reģistrēto vakanču skaits šobrīd ir lauksaimniecībā, būvniecībā un rūpniecībā, kā arī vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā tiek pieteikts liels skaits brīvu darbavietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!